29 iunie 2022

Stagiunea de marţi seara. Recital de pian

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De la Budapesta la Bucureşti. Ionuţ Diaconu

În 2021, pianistul Ionuţ Diaconu a obţinut o bursă Erasmus pentru a studia timp de un semestru la Academia de Muzică ,,Franz Liszt” din Budapesta, precum şi o bursă acordată de Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România.

Născut pe data de 26 mai 1998, la Focşani, Ionuţ Diaconu a început să studieze pianul la vârsta de patru ani în cadrul Colegiului Naţional de Muzică ,,George Enescu” din Bucureşti cu prof. Dorina Gorgan, iar mai târziu cu conf. Univ. Dr Constantin Niţu.

În prezent, este masterand la Universitatea Naţională de Muzică din Bucuresti, unde studiază cu prof. univ. dr.Vlad Dimulescu.

În anul 2016 şi-a făcut debutul ca solist alături de Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti. În anii 2015, 2016, 2018 şi 2020 a fost bursier al Fundaţiei Regale „Margareta a României”.

În 2019 Ionuţ Diaconu a obţinut Premiul I la Concursul de Pian din cadrul Forum Internacional de Musica „Ciudad de Orihuela”(Spania) şi la Concursul Internaţional de Pian „Alto Minho” (Caminha,Portugalia).

Ne bucurăm că Stagiunea de marţi seara poate oferi un recital al tânărului şi talentatului muzician, marţi, 14 decembrie, la ora 19 în Sala mică a Ateneului Român.

Stagiunea de marţi

Marţi, 14 decembrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian
IONUŢ DIACONU

Program

Franz Liszt
Sonata în si minor
Les Jeux d’Eaux a la Villa d’Este

Ionuţ Diaconu
Pour ma Cherie

Maurice Ravel
Jeux d’Eau
Alborada del Gracioso şi La vallee des cloches din Suita Miroirs

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român ( doar cu o oră înainte de începerea concertului!) Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”. Verificarea acestor condiţii se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.