6 decembrie 2021

Standarde alimentare mai stricte privind nivelul de plumb şi de cadmiu din alimente

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Uniunea Europeană impune de luni standarde alimentare mai stricte privind nivelul de plumb şi de cadmiu din alimentele pentru bebeluşi, anumite legume, fructe, cereale şi oleaginoase, condimente, vinuri şi sare, în vederea prevenirii cancerului, anunță DPA.

„Ca parte a activităţii noastre vizând îmbunătăţirea sănătăţii prin accesul la diete sănătoase şi activitate fizică, în baza Planului european de combatere a cancerului, ne-am angajat să reducem şi mai mult prezenţa în alimente a contaminanţilor cancerigeni”, a declarat comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

De altfel, oficialii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) au avertizat recent că actuala expunere alimentară la plumb ar putea afecta dezvoltarea neurologică a fetuşilor și bebeluşilor.