Publicat: 17 Iulie, 2017 - 13:49
Share

La acest moment, în secţia Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila mai este internat un militar din Batalionul 30 Vânători de Munte, dintre cele şase victime ale accidentului rutier din data de 29.06.2017.

Pacientul, diagnosticat cu “Politraumatism prin accident rutier; Traumatism cranio-cerebral minor nivel I; Traumatism sternal minor; Fracturi arcuri costale C3 anterior şi C4 posterior; Fractură luxaţie de pumn stâng cu fractură epifiză distal radius şi stiloidă ulnară cu deplasare; Fractură maleolă tibială stângă, cu deplasare; Plagă înţepată faţă anterioară 1/3 medie gambă dreaptă; Plăgi escoriate prespinale gambă dreaptă” a fost supus, în data de 14.07.2017, unei noi intervenţii chirurgicale. 

Operaţia s-a practicat, sub control radiologic şi a constat în compactarea, în focar, a fixatorului extern de antebraţ stâng; extragerea broşei K de la nivelul degetului II; extragerea parţială a firelor de sutură tegumentară de la nivelul pumnului stâng şi imobilizarea pe atelă gipsată de repaus antero-brahio-palmară; extragerea, în totalitate, a firelor de sutură tegumentară de la nivelul maleolei tibiale stângi şi imobilizarea, în aparat gipsat circular, a gleznei stângi.
Evoluţie locală şi generală favorabilă post-operator, sub tratament analgezic, anticoagulant, antibiotic şi gastro-protector.