Publicat: 14 Februarie, 2012 - 12:43
Share

Temperaturile vor continua să fie scăzute în următoarele 24 de ore, iar la munte, la altitudini înalte, există riscul declanşării de avalanşe.

Marţi,în ţară, cerul va fi mai mult noros, exceptând regiunile sudice unde înnorările vor fi temporare.

Potrivit specialiştilor, în prima parte a intervalului în estul şi sud-estul ţării va continua să ningă, iar vântul va mai avea unele intensificări, cu viteze la rafală de până la 55 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

În restul teritoriului ninsorile se vor semnala mai ales la începutul zilei.

Începând de la orele prânzului, ninsorile se vor restrânge, iar vântul va slăbi treptat în intensitate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9 şi 1 grad, iar cele minime între -20 şi -10 grade, mai coborâte în Moldova. Pe parcursul nopţii, local se va semnala ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură.

La Bucureşti, îndeosebi la începutul zilei, vor mai fi înnorări, temporar va ninge, iar vântul va sufla în general moderat, după care vremea se va ameliora treptat, dar va deveni geroasă.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă între -13 şi -12 grade, mai scăzută la periferie. Noaptea, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În ceea ce priveşte evoluţia stratului de zăpadă, local, mai ales în Bucegi, cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate (peste 10-15 l/mp) şi se va depune un strat nou de zăpadă proaspătă de peste 15-20 cm.

Vântul va prezenta intensificari mai ales în zona de creasta, viscolind şi spulberând zăpada, iar local se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

La peste 1.800 de metri, temperaturile minime vor fi cuprinse între -16 şi -13 grade Celsius, iar maximele se vor încadra între -15 şi -11 grade Celsius.

Sub altitudinea de 1.800 metri, noaptea se vor consemna între -14 şi -10 grade Celsius, în timp ce peste zi temperaturile vor oscila între -11 şi -8 grade Celsius.