Publicat: 3 Ianuarie, 2013 - 11:37
Share

Statele Uniunii europene pot interzice difuzarea Cupei Mondiale şi Euro la fotbal pe canale cu plată şi să impună retransmisia lor pe o televiziune cu acces liber, a declarat avocatul general al Curţii de justiţie al UE, Niilo Jaakinen.

"Când aceste competiţii sunt considerate de statele membre ca evenimente de o importanţă majoră pentru societatea respectivă, pentru garantarea accesului unui public larg, acestea trebuie să solicite retransmisia lor pe o televiziune cu acces liber", a susţinut avocatul general. Acesta a cerut curţii europene de justiţie (CEJ) să respingă recursul depus de Federaţia internaţională de fotbal şi de Uniunea europeană de fotbal prin care cele două protestează faţă de decizia adoptată în acest sens în februarie 2011.

Federaţia internaţională de fotbal şi Uniunea europeană de fotbal (UEFA) doresc să vândă drepturile de retransmisie televizată a acestor competiţii pentru a câştiga bani.

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) organizează faza finală a Cupei Mondiale de fotbal, iar Uniunea europeană de fotbal (UEFA) organizează campionatul european de fotbal (Euro).