21 mai 2022

Statele Unite au amenințat China cu izolare dacă refuză să afle motivele apariției COVID-19

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Statele Unite au amenințat China cu izolare dacă refuză să afle motivele apariției COVID-19
Un nou tip de pandemie de coronavirus care se răspândește din China

Asistentul președintelui american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că „China va fi izolată dacă nu va lăsa pe teritoriul său experți internaționali care încearcă să afle în ce circumstanțe a început să se răspândească noul coronavirus”, relatează presa internațională, citand oficialul de la Washington.

„Acesta este un element cheie în eforturile noastre de a prezenta Chinei o alegere dificilă: fie o vor aborda în mod responsabil și vor lăsa anchetatorii să poată continua munca lor și să afle de unde au venit toate acestea, fie se vor confrunta cu izolare de comunitatea internațională. „- a declarat reprezentantul administrației americane.

Anterior, Institutul Național de Sănătate din SUA  raporta  că există dovezi că primele cazuri de infecție cu coronavirus din țara asiatică datează din decembrie 2019.

La sfârșitul anului 2019, în China a fost raportat un focar al unei boli cauzate de un nou tip de coronavirus. Ea a fost înregistrată în orașul Wuhan, situat în provincia Hubei. Pe 11 martie, OMS a anunțat pandemia COVID-19 în lume. Pe 29 martie, China a  anunțat  sfârșitul epidemiei de coronavirus.

Ciprian Pop