28 mai 2022

Statele Unite au interzis transferul în Ucraina a anumitor informații privind Rusia

The White House in Washington DC with american flag on sunset sky at summer sunset

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Statele Unite nu vor putea oferi informații detaliate care ar ajuta Ucraina să elimine membrii conducerii militare de vârf a Rusiei, astfel, Washingtonul a elaborat „linii directoare” pentru schimbul de informații cu Ucraina. Decizia a fost luată de Statele Unite pentru a evita tensiunile crescânde cu Rusia, potrivit The Washington Post.

„Instrucțiunile interne pentru ofițerii de informații impun două interdicții asupra tipurilor relevante de informații. O categorie de interdicții este schimbul de informații cu privire la orice elemente care ar ajuta Ucraina să atace instalațiile rusești în afara granițelor sale. Scopul unei astfel de interdicții este de a descuraja participarea părții americane la posibilele atacuri pe care Ucraina le-ar putea efectua în interiorul Rusiei”, se arată în material.

În prezent, cooperarea dintre Kiev și Washington în domeniul informațiilor include date si elemente despre locația și mișcarea trupelor ruse. Ucraina primește date în timp real, imagini din satelit și rapoarte colectate din surse confidențiale americane din Statele Unite, după cum, în mai multe ocazii, s-a putut afla din surse deschise americane.

În plus, Statele Unite nu vor mai putea oferi informații detaliate care să ajute Ucraina să elimine membrii conducerii militare de vârf a Rusiei, inclusiv șeful Statului Major rus, Valery Gerasimov și ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

În același timp, interdicția nu se aplică generalilor ruși. Cu toate acestea, potrivit unui oficial american de rang înalt, guvernul SUA a decis să nu ofere nicio informație despre locul în care se află aceștia în Ucraina.

În Ucraina, de la începutul războiului pe scară largă, Forțele Armate ale Ucrainei au eliminat 10 generali ai Federației Ruse. Aceasta este o cifră extrem de mare .

Acesta este un număr neobișnuit de mare pentru armata modernă, depășind cu mult numărul generalilor americani uciși în 20 de ani de conflict din Afganistan.

Unii oficiali americani atribuie cifra neobișnuit de mare sprijinului parțial al serviciilor de informații americane, în timp ce alții cred că aceasta se datorează faptului că generalii ruși au fost forțați să acționeze în zona de conflict pentru a-și motiva trupele.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto: Pixabay