25 aprilie 2024

Statele Unite se așteaptă ca retragerea trupelor americane din Afganistan să fie finalizată până la sfârșitul lunii august

retragere trupe sua di Afganistan
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Statele Unite se așteaptă ca retragerea trupelor americane din Afganistan să fie finalizată până la sfârșitul lunii august
Casa Albă confirmă faptul ca afganii care „lucrează” cu americanii vor fi mutați în locații din afara țării

Statele Unite se așteaptă ca retragerea trupelor americane din Afganistan să fie finalizată până la sfârșitul lunii august. Acest lucru a fost declarat vineri, într-un briefing, de secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.
„În prezent, ne așteptăm ca această [retragere din Afganistan] să fie finalizată până la sfârșitul lunii august. Președintele SUA, Joe Biden, a decis să retragă trupele americane din Afganistan și să pună capăt războiului acolo după 20 de ani”, a spus ea.

„Au existat rapoarte despre [părăsirea bazei aeriene] în Bagram, <…> va exista astăzi o declarație a șefului Pentagonului. Dar în ceea ce privește calendarul, ne așteptăm să finalizăm retragerea până la sfârșitul lunii august”. a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ea a fost întrebată dacă este adevărată afirmația conform căreia Statele Unite intenționează să desfășoare temporar afganii care cooperează cu aceasta în țările din Asia Centrală. „Au fost unele rapoarte legate de astfel de chestiuni, nu pot confirma nicio conversație in acest sens, dar pot spune că am identificat un grup de solicitanți de viză care au lucrat ca traducători în alte zone, vor fi mutați în locuri din afara Afganistanului”, a răspuns Psaki. Sunt diverse opțiuni. Acest lucru se va întâmpla înainte de finalizarea retragerii, la sfârșitul lunii august. ”

Ciprian Pop