Publicat: 12 August, 2020 - 13:44
Share

Statul Major al Forţelor Navale continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Marinei Române, manifestările fiind adaptate noilor condiţii impuse de contextul pandemiei provocată de noul coronavirus SARS CoV-2. Spre deosebire de anii trecuţi, ediţia din acest an a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române şi se va desfăşura, cu precădere, în mediul online, în perioada 5-15 august, însă vor fi planificate şi defilări ale navelor pe mare şi pe Dunăre, la Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Navale, începând de miercuri, 5 august, vor fi lansate concursurile tematice "Marea în culori" (concurs de fotografie digitală) şi "Ce fac Forţele Navale Române pentru tine?", precum şi proiectele virtuale "Lecţia de
istorie", "Oameni în uniformă de marină" şi "Portret de marinar, schimb de generaţii", care vor oferi publicului posibilitatea de a interacţiona şi de a-i cunoaşte mai bine pe marinarii militari.

Ziua tradiţională a porţilor deschise se va desfăşura tot în mediul online duminică, 9 august, când reprezentanţii Marinei Militare Române vor prezenta internauţilor, pe pagina oficială de Facebook, tururi virtuale în porturile Constanţa, Brăila, Mangalia şi
Tulcea. Anul acesta, nu va lipsi din program nici Muzica Militară a Forţelor Navale, care va susţine recitaluri ce vor putea fi urmărite, de asemenea, tot pe pagina de Facebook a FNR.

Sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanţa la Midia, între orele 11.30-13.30, iar pe Dunăre, la Brăila şi la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul, în intervalul orar 10.00-11.00.

Tag-uri Institutii: