Publicat: 6 Septembrie, 2012 - 08:05
Share
Mircea Băsescu, fratele președintelui, a intervenit pe lângă Blejnar pentru a-l "ajuta pe un prieten"

Procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuţii între Mircea Băsescu şi Sorin Blejnar, fostul şef de la ANAF, acuzat într-un dosar de sprijinirea unui grup infracţional. Mircea Băsescu intervenea pe lângă Sorin Blejnar pentru a se interesa de “un prieten”: “Ce facem cu prietenul meu?” întreba Mircea Băsescu.

Convorbirea, publicată Miercuri seară, în presă, a fost inițiată de Mircea Băsescu. Acesta îi telefonase lui Sorin Blejnar pentru discuta despre cum putea fi ajutat un prieten de-al său.

"Ce facem cu prietenul meu?", l-a întrebat Mircea Băsescu pe Blejnar. "Stăm pe loc tot aşa. Tot cum a fost, aşa rămâne", i-a răspuns fostul șef ANAF, adăugând că "E mai bine pentru el şi pentru noi! S-au complicat lucrurile!". "Aoleu! Nasol!", i-a replicat fratele președintelui.

"Convorbirea a avut loc, probabil, acum doi-trei ani", a declarat Mircea Băsescu, la România TV. Referitor la prietenul despre care a discutat cu Blejnar, fratele președintelui a precizat că "e un caz particular, o cunoștință".