Publicat: 14 Mai, 2015 - 20:41
Share

"Roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială vor conduce oamenii în următorii 100 de ani!", a spus profesorul de la Cambridge, celebrul om de ştiinţă, Stephen Hawking.

"Când se va întâmpla asta, trebuie să fim pregătiţi şi să ne asigurăm că roboţii vor avea scopuri comune cu ale noastre", a menţionat Hawking în cadrul simpozionului Zeitgeist 2015, desfăşurat zilele acestea la Londra.

La începutul acestui an, Hawking a semnat alături de Elon Musk , coleg şi asociat al său, o scrisoare deschisă  prin care cei doi atrăgeau atenţia asupra dezvoltării rapide a tehnologie computerizate, despre care subliniau că ar trebui să fie controlată cu mai multă atenţie:

"Viitorul nostru reprezintă o competiţie acerbă între creşterea puterii tehnologice şi înţelepciunea cu care noi, oamenii, o vom folosi", se arată în document.

"În ziua de azi, oamenii sunt îngrijoraţi mai degrabă de cine sunt cei care controlează inteligenţa artificială, dar mai târziu, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, vor exista întrebări reale dacă se va mai putea cumva controla inteligenţa robotică", concluzionează Hawking.