Publicat: 25 Ianuarie, 2012 - 13:00
Share

Dr. Steve Perry, directorul comercial al Visa Europe, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă la Bucureşti: "Anul 2011 a fost cel mai bun din istoria VISA".

El a precizat ca rezultatele se datoreaza in principal cresterii volumelor de tranzactii cu cardurile de debit si mai putin cu cele de credit, afectate de recesiune.

Visa Europe a procesat aproape un miliard de tranzacţii în fiecare lună din 2011, înregistrându-se o creştere anuală de 19% în condiţiile în care numărul tranzacţiilor procesate a ajuns la 11,8 miliarde.

Creşterea înregistrată de serviciile de procesare ale Visa Europe a făcut să fie necesară o investiţie într-un nou centru de date, de două ori mai mare decât actualul centru principal. Această operaţiune de extindere va sprijini creşterea previzionată pentru serviciile de procesare, inclusiv avansul tranzacţiilor de comerţ electronic şi plăţi mobile.

Pierderile cauzate de fraudă pe cardurile Visa din Europa au atins un nivel minim istoric în 2011, în condiţiile în care raportul dintre fraudă şi vânzări a scăzut cu 27%, la 0,038%. Cu alte cuvinte, frauda reprezintă în prezent mai puţin de 4 cenţi la fiecare €100 cheltuiţi. O mare parte din această tendinţă descrescătoare a fraudei pentru tranzacţiile la POS se datorează succesului tehnologiei EMV, în condiţiile în care peste 75% din toate cardurile Visa au în prezent cip. Mai mult, adoptarea pe scară tot mai largă a serviciului Verified by Visa de către emitenţii de carduri şi comercianţi, împreună cu monitorizarea riscului în timp real inclusă în capacitatea de procesare a Visa Europe, contribuie la reducerea fraudei în comerţul electronic.

Visa Europe a făcut în 2011 progrese semnificative privind inovaţia în domeniul plăţilor, prin atingerea pragului de 30 de milioane de carduri contactless emise şi lansarea în luna octombrie a primelor servicii de plăţi mobile, respectiv plăţile mobile de la persoană la persoană (P2P) şi alerte SMS. De asemenea, Visa Europe a realizat investiţii strategice în companiile Monitise şi Beyond Analysis¹ pentru a sprijini realizarea strategiei privind viitorul plăţilor.

Visa Europe estimează că în 2012 numărul cardurilor contactless existente în circulaţie în Europa va ajunge la 50 de milioane şi vor fi lansate primele telefoane mobile prin care se pot realiza tranzacţii la POS. Visa Europe va lansa noul serviciu de portofel electronic în a doua jumătate a acestui an.


Visa Europe, operând cu costuri reduse şi fiind organizată sub forma unei asociaţii de membri non-profit, a raportat pentru prima dată venituri anuale de peste 1 miliard de euro. Ca urmare a investiţiilor majore realizate pentru a susţine strategia Visa Europe privind viitorul plăţilor, s-a obţinut un surplus înainte de impozitare de 241 milioane euro. Această sumă a fost reţinută în companie în vederea susţinerii capitalului şi rezervelor, care s-au ridicat la 738 milioane euro.
 
Sursa: Bancherul.ro