Publicat: 23 Septembrie, 2012 - 11:04
Share

100.000 de euro este efortul financiar prin care România poate face o schimbare. Cu ajutorul acestei sume  se pot înfiinţa puncte de prim-ajutor în 41 de localităţi izolate din ţară. Evenimentul Gala Crucea Roşie din 23 septembrie 2012 are ca scop colectarea acestor fonduri prin donaţii în bani din partea diferitelor companii şi colectă de fonduri prin apeluri telefonice şi sms-uri cu valoare.
Proiectul „Puncte de prim ajutor în zone izolate” se adresează comunităţilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale   permanente, iar serviciul de ambulanță se află la distanță. În aceste sate izolate, în cazul producerii unui accident sau acutizării unei boli cronice, au loc foarte multe tragedii până la sosirea ambulanței.

Crucea Rosie Romană își propune să vină în sprijinul acestor comunități prin instruirea unei familii în fiecare zonă izolată, care să  acorde primul ajutor de bază.

 Familia instruită care va fi dotată cu o trusă de prim ajutor, va avea rolul de a va veni în sprijinul rezolvării urgențelor minore și va preveni agravarea situației în cazul unor urgențe care necesită asistență medicală. Astfel, se va reduce numarul persoanelor care își pierd viața din cauză că nu s-a intervenit la timp în zonele izolate. Diplomele pe care voluntarii de Cruce Roşie le vor primi în urma stagiilor de pregătire sunt recunoscute la nivel european.


Televiziunea Română va difuza 4 emisiuni în care va fi prezentată activitatea CRR pe departamentele ei cele mai importante, inclusiv o retrospectivă a galelor din anii anteriori.  Emisiile vor cuprinde reportaje, interviuri, testimoniale cu beneficiari, voluntari, donatori și diverse vedete care vor vorbi despre proiectele și activitățile Crucii Roșii Române. Gazda celor patru emisiuni, precum şi a Galei va fi Iuliana Tudor, care este voluntar CRR.


Pe 23 Septembrie, în intervalul 20.30 – 24.00 va fi difuzată Gala, în cadrul căreia diverse personalitati, artişti, sportivi, oameni de cultură dar şi partenerii tradiţionali ai CRR vor fi alături de proiectul demarat în această perioadă.

 IULIANA TUDOR: „Cred că evenimentul acesta va schimba încă puţin mentalitatea oamenilor”.

„Gala Crucii Roşii este un eveniment care, anual, schimbă în bine vieţile a mii de români. Fiecare demers pe care l-am iniţiat alături de voluntarii de aici a avut ecou. Cu emoţie îi invit pe români, pe 23 septembrie, să fie alături de noi pe TVR1 şi să se implice. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să salveze o viaţă, aşa cum spune însuşi motto-ul Galei de anul acesta – a şti sau a nu fi”

 Gala Crucii Roşii are loc pe 23 septembrie şi va fi difuzat în direct pe TVR1 şi TVR Internaţional