14 august 2022

ȘTIAȚI CĂ, SFÂNTUL LUCA AL CRIMEEI, ESTE CEL CARE A DESCOPERIT ANESTEZIA LOCALĂ?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

ȘTIAȚI CĂ, SFÂNTUL LUCA AL CRIMEEI, ESTE CEL CARE A DESCOPERIT ANESTEZIA LOCALĂ?
A FOST UN CHIRURG GENIAL, DOCTOR ÎN ȘTIINȚE, TEOLOG DE ÎNALTĂ TRĂIRE, PROFESOR UNIVERSITAR SAVANT ÎN MEDICINĂ ȘI MULTE ALTE DARURI DE LA DUMNEZEU”

„A descoperit metoda anesteziei locale, care a înlocuit anestezia generală. La acea vreme, anestezia generală era văzută chiar mai periculoasă decât operația. Vestea despre el s-a răspândit cu un fulger în toată Rusia.
…Iubiţii mei în Hristos, să facem din toată inima faptele milostivirii, socotind pierdută ziua în care n-am ajutat pe cineva fie cu vorba bună, fie împărtăşindu-i din inimă necazurile şi suferinţele, fie mijlocind prin rugăciune pentru el înaintea lui Dumnezeu.
Însă cunoscand suferința și răutatea de care este capabil omul înrobit de diavol, el nu a încetat să mărturisească și să ne lase, ca testament, cuvintele:
„Am iubit patimirea, fiindca minunat curateste sufletul.”
Sfantul Luca al Crimeii a trecut la cele vesnice in ziua de 11 iunie 1961.
Cinstitele sale Moaste au fost dezgropate in ziua de 17 martie 1996, in prezenta a patruzeci de mii de credinciosi. Raspandeau o mireasma negraita, iar inima sa a fost gasita neputrezita. Dupa trei zile, ele au fost mutate in Biserica Sfinta Treime, din Simferopot, Ucraina, unde se afla si astazi. Sfintenia sa se arata si astazi, prin darul facerii de minuni.
În anul 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât înscrierea numelui Sfântului Luca al Crimeei în calendarul Bisericii noastre, cu ziua de pomenire 11 iunie. Părticele din cinstitele sale moaște au ajuns și în București la paraclisul Institutului Național de Endocrinologie „C.I. Parhon”, la Biserica Șerban-Vodă și la capela Spitalu­lui Clinic de Urgență Floreasca.
Să ne bucurăm căci avem parte de încă un bun rugător în Ceruri, Sfântul Luca al Crimeei, doctor fără de arginți, să avem parte de rugăciunile sale sfinte!!!

Pop Ciprian – Dorel