Publicat: 10 Noiembrie, 2013 - 14:37

 

Bugetul de stat pe 2014 este "un buget tipic al stângii socialiste, bazat pe introducerea de noi impozite şi taxe şi mărirea unora existente" şi "reflectă eşecul politicii economice a USL", a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, europarlamentarul Theodor Stolojan.


"Acest buget reflectă eşecul politicii economice a USL, eşec care a fost certificat prin acordul cu FMI. Acest buget menţine pentru cel puţin încă un an de zile economia României într-o zonă de mediocritate, de creştere economică slabă, sub potenţialul ţării. Acest buget arată din nou victoria evaziunii fiscale, a fraudei fiscale asupra celui mai cinstit în ghilimele guvern, care se afundă pe zi ce trece în corupţie", a spus Stolojan.

În opinia sa, "corupţia începe din nou să îmbrace forma unor reţele organizate", el dând ca exemplu scandalul evaziunii cu carne de pui.

"Corupţia începe din nou să îmbrace forma unei reţele organizate, aşa cum vedeţi şi în exemplul de la carne, o reţea formată din oameni politici, din oameni de afaceri, din oameni din sistemul de justiţie şi de poliţie", a adăugat Stolojan.

El a arătat că bugetul de stat pe 2014 arată din nou "neputinţa absorbţiei fondurilor europene" şi reflectă "lipsa unei strategii pe termen mediu şi lung, cu efecte din ce în ce mai negative pentru oameni şi economie".