24 octombrie 2021

Străzi impracticabile, transformate în artere de circulaţie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban, continuă programul de investiţii în infrastructura rutieră din zonele rezidenţiale.

În cartierul Baba Novac, au fost finalizate lucrările de amenajare a zonei carosabile pe strada Putnei şi aleea Morilor. Echipele administratorului drumului public au intervenit astăzi cu utilaje pentru turnarea asfaltului, după ce terenul a fost consolidat prin lucrări de excavare şi compactare.

În acelaşi timp, se construieşte carosabilul pe strada Muscel şi aleea Sânzienelor. Pe strada Muscel, se aplică stratul de drenaj şi se toarnă fundaţia de piatră spartă în timp ce pe aleea Sânzienelor, se execută lucrări de excavare.

Mâine, utilajele de asfaltare se mută în cartierul Palazu Mare. Condiţiile de acces rutier vor fi îmbunătăţite pe străzile Tache Ionescu şi Theodor Pallady.

Pe strada Camil Ressu, terenul este stabilizat prin aşternerea mai multor straturi de piatră şi se toarnă stratul de drenaj. În paralel, pe strada Ştefan Dărăscu, terenul este săpat, în vederea asfaltării.

Potrivit proiectului, se execută prima etapă a procesului de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt şi un acostament de 50 de cm de piatră.