12 aprilie 2021

Străzile Nicolae Iorga, Poporului şi Ion Raţiu se transformă în artere rutiere cu sens unic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De astăzi, 3 străzi din Constanţa devin cu sens unic!

Mai exact, străzile Nicolae Iorga, Poporului şi Ion Raţiu se transformă în artere rutiere cu sens unic, pe care se va circula astfel:

– pe strada Nicolae Iorga se va circula dinspre bulevardul Alexandru Lăpuşneanu spre bulevardul Mamaia;

– pe strada Ion Raţiu dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;

– pe strada Poporului dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Odată cu aplicarea acestor măsuri se va evita blocarea circulaţiei rutiere în intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Nicolae Iorga, în zona Şcolii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecţia străzilor Poporului şi Ion Raţiu cu bulevardul Tomis. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecţia străzii Ion Raţiu cu bulevardul Mamaia şi strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Prin instituirea regimului de sens unic, oprirea autovehiculelor va fi interzisă pe toate cele 3 străzi, însă Primăria Constanţa lucrează la un proiect care presupune crearea de noi spaţii de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Raţiu, Soveja, Poporului, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi bulevardul Mamaia. Conform proiectului, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulaţia rutieră să fie obstrucţionată.

Compartimentul comunicare şi mass media al Primăriei Municipiului Constanţa