24 octombrie 2021

Street Delivery Bucureşti priveşte oraşul prin caleidoscopul copilăriei – un loc unde ideile sunt jocuri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În primul weekend din iulie, când al treilea val pandemic se va fi domolit, Street Delivery Bucureşti priveşte oraşul prin caleidoscopul copilăriei – un loc unde ideile sunt jocuri şi jocurile sunt serioase. Schimbăm perspectiva de la mare la mic, batem străzile în căutarea unui oraş în care bunele practici sunt mărite, reproduse, aplicate; unui oraş cu repere adoptate, cu spaţii deschise comunităţilor, un oraş văzut de copilul cu îngheţata în mână, care vrea să alerge şi să se joace.

Ce vrem? Să (re)împrietenim locuitorii cu cartierele lor. Fie că vorbim de o căutare de comori urbane, de jocuri educative, proiecţii de film prin grădini sau parcări, ateliere în faţa, spatele sau chiar în scara blocului, grădini comunitare reamenajate sau de picturi murale care să ne coloreze plimbările prin cartier.

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii şi pot fi propuse pentru un anumit loc din Bucureşti sau pot lua forma unui concept general pe care să-l poziţionăm ulterior în spaţiu:

1. ACTIVARE URBANĂ // Frunza = proiecte urbane sau intervenţii arhitecturale care reactivează sau îmbunătăţesc spaţii din oraş, pe apă sau pe uscat

2. CULTURĂ PARTICIPATIVĂ // Ţară, ţară, vrem oraş! = proiecte culturale care pot îmbunătăţi viaţa comunităţilor

3. INTERVENŢIE ARTISTICĂ // 1, 2, 3, la perete dai! = proiecte artistice care readuc la viaţă spaţiul public (street art, instalaţii, sculptură etc.)

4. APROPIERE COMUNITARĂ // Lapte gros = proiecte sociale care sprijină comunităţi şi construiesc punţi între oameni

5. EDUCAŢIE // Şotron = proiecte educaţionale care încurajează o viziune responsabilă asupra oraşului şi planetei

6. THE KIDS ARE ALRIGHT! // URBANtante = proiecte gândite de copii şi adolescenţi care transformă cartierul/şcoala/oraşul în spaţiul ideal pentru ei şi prietenii lor

Împreună cu partenerii şi sponsorii ediţiei, Street Delivery va sprijini financiar 10 proiecte cu câte 500 de euro. În funcţie de anvergura acţiunilor, echipa organizatorică va ajuta proiectele cu idei, contacte şi logistică, precum şi prin mix & match-uri cu susţinători care pot creşte proiectele pe termen lung. Majoritatea evenimentelor vor putea fi urmărite şi online, într-un program special de transmisiuni live, pe parcursul întregului weekend.

Perioada de înscriere se încheie pe 25 mai.

Vă rugăm să completaţi acest formular: http://bit.ly/Leapşa

Proiectele selectate de echipa Street Delivery vor fi anunţate pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, pe site-ul – street.delivery

*** Street Delivery Bucureşti este un eveniment organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, proiect strategic OAR finanţat prin #TimbrulDeArhitectură.

În 2021, Street Delivery va avea loc în 10 oraşe: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea şi Chişinău.

Toate evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta regulile de protecţie împotriva Covid-19. Nu ne mai concentrăm pe o singură stradă, ci redescoperim întregul oraş şi comunităţile lui active, creative, civice. Ne distanţăm fizic, dar ne apropiem social.

Site: https://street.delivery
FB: https://www.facebook.com/StreetDelivery/
IG: https://www.instagram.com/streetdelivery/

Mai multe detalii pe site-ul OAR la: APEL DE PROIECTE STREET DELIVERY 2021

Sursa foto: 123rf.com