Publicat: 24 Ianuarie, 2013 - 12:08

Situaţia actuală a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) reprezintă doar un pas către normalizarea, a susţinut ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, joi, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", de Ziua Unirii.

"Să nu uităm că Ministerul Afacerilor Interne nu este doar instituţia care, prin natura problemelor cu care se confruntă recent, a fost centrul atenţiei media, ci este acea instituţie care de-a lungul timpului a garantat liniştea şi siguranţa românilor. Instituţia pe care am onoarea să o conduc a reuşit să-şi rezolve de-a lungul timpului toate problemele, indiferent de natura lor, iar situaţia actuală, cu toate dificultăţile şi problemele ei, privită în context istoric, este doar un pas către normalizarea, dar şi modernizarea activităţii Ministerului Afacerilor Interne. (...) Sunt conştient că, pe alocuri, mai sunt şi excepţii de la această regulă, aşa cum sunt convins că majoritatea onestă şi profesionistă a cadrelor din MAI îi va elimina din sistem, aşa cum e normal, pe cei care nu-şi fac datoria. (...) Nu uitaţi că numai uniţi vom depăşi orice dificultăţi", a declarat Radu Stroe.
 
Referitor la Ziua Unirii, Stroe a declarat: "Ziua Unirii este una dintre cele mai importante sărbători naţionale intrate în conştiinţa naţională ca simbol al unităţii românilor, care, sub conducerea domnului Alexandru Ioan Cuza, în urmă cu 154 de ani, reuşeau o victorie însemnată în lupta pentru formarea unui stat naţional unitar, eveniment cu ample rezonanţe naţionale şi internaţionale. Este un moment de reamintire a sacrificiilor pe care înaintaşii noştri le-au făcut pentru ca românii să trăiască liberi într-un stat naţional recunoscut şi respectat în Europa", a mai spus ministrul Afacerilor Interne.