Publicat: 17 Februarie, 2017 - 16:06

În această perioadă, timp de patru săptămâni, 8 studenți din cadrul Academiei de Poliției 'Alexandru Ioan Cuza' din București, arma poliția de frontieră, își desfășoara stagiul de practică în cadrul structurilor operative aparținând Gărzii de Coastă.

De la începutul acestei săptămâni, un număr de 8 studenți ai Academiei de Poliției 'Alexandru Ioan Cuza' din București execută stagiul de pregătire polițienească și legislație de frontieră în cadrul structurilor operative din zona de competență a Gărzii de Coastă.

Pe perioada stagiului de practică, cei 8 viitori ofițeri vor desfășura activități specifice fiecărei structuri, astfel: 3 studenți în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, 2 studenți la Grupul de Nave Mangalia și 3 studenți la Grupul de Nave Constanța.

Aceștia sunt repartizați în cadrul unor compartimente distincte, în funcție de anul de învățământ din care fac parte, 3 studenți din anul I la compartimentul ture serviciu, 3 studenți din anul II în Punctele de Trecere a Frontierei și cei din anul III la compartimentul Combaterea Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere.

Studenții vor participa atât la activități de pregătire, cât și la activităti de punere în practică a cunoștințelor teoretice dobândite în cadrul cursurilor desfășurate la Academia de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza'. Aceste activități, vor fi coordonate de ofițeri specialiști din cadrul structurilor operative aparținând Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, Grupului de Nave Constanța și Mangalia.

Datorită varietății zonei de competență, studenții au posibilitatea ca pe timpul misiunilor de supraveghere și control a frontierei de stat, să își formeze și să își perfecționeze deprinderile practice specifice punctelor de trecere a frontierei de stat, respectiv 'rutier', 'fluvial', 'portuar', cât și frontierei verzi, deprinderi ce îi vor ajuta în viitoarea carieră de polițist de frontieră.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Subinspector de poliție

Alexandru ION