30 septembrie 2022

Studenţi ai Universităţii Ovidius din Constanţa, alături de studenţi norvegieni la Şcoala de vară de antreprenoriat sustenabil SUSTENT

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 4 – 10 septembrie 2022, o echipă formată din studenţi şi profesori ai Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) participă, împreună cu studenţi şi cadre universitare de la Universitatea HVL din Norvegia, la cursurile şi vizitele de studiu din cadrul Şcolii de vară SUSTENT, informează conf. univ. dr. Raluca Petre, responsbil comunicare în cadrul proiectului SUSTENT.

Potrivit sursei citate, este pentru prima dată când studenţi şi profesori norvegieni lucrează alături de echipa UOC pentru a introduce şi în curricula Universităţii Ovidius din Constanţa disciplina de studiu „Antreprenoriat sustenabil”.

În cadrul cursurilor Şcolii de vară, care se desfăşoară în campusul universitar, Corp A, în Sala Google, studenţii din cele două ţări beneficiază, pe lângă ore interactive susţinute de profesori români şi norvegieni, de vizite de lucru în întreprinderi locale din domeniul balnear, pomicol, viticol, de procesare a cărnii şi manufacturier.

Studenţii români, alături de cei norvegieni încearcă să găsească soluţii care respectă stabilitatea economică, bunăstarea angajaţilor şi calitatea mediului în antreprenoriatul local. Împreună învaţă şi încep să aplice principiile antreprenoriatului sustenabil pentru o dezvolare regională de lungă durată.

„După vizita partenerilor norvegieni de la HVL din luna septembrie va fi rândul studenţilor români să ia parte la o mobilitate în luna octombrie 2022. În cadrul acesteia, 12 studenţi de la Universitatea Ovidius din Constanţa vor participa la cursuri alături de colegii norvegieni, cu care au legat deja prietenii. În plus, se vor familiariza cu mediul antreprenorial norvegian, vor cunoaşte direct modul de lucru şi cooperare al întreprinderilor nordice”, precizează conf. univ. dr. Raluca Petre.

Proiectul SUSTENT se desfăşoară în perioada martie 2022 – septembrie 2023 şi este implementat în cadrul EEA and Norway Grants, un cadru de cercetare şi cooperare între universităţi din România şi finanţatorii din Spaţiul Economic European: Norvegia, Liechtenstein, Islanda.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Sursa foto Universitatea Ovidius din Constanţa