15 august 2022

Studenţi din toată lumea, la o nouă ediţie a Festivalului internaţional ISWinT

Distribuie pe rețelele tale sociale:

ISWinT (International Student Week in Timişoara), tradiţionalul festival intercultural şi educaţional organizat de voluntarii din Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC), împreună cu Universitatea Politehnica din Timişoara încă din anul 1994, revine după doi ani în care s-a desfăşurat doar online, cu entuziasmul şi motivaţia de a realiza o experienţă de neuitat pentru toţi participanţii, studenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, de la orice universitate din lume.

Deschiderea oficială a festivalului, care anul acesta vine cu o temă provocatoare – Reunite. Rebuild. Restart – va avea loc marţi, 26 iulie 2022, ora 17:00, la Casa Tineretului din Timişoara.

Pe parcursul ISWinT-ului, studenţii vor lua parte la o serie de workshopuri prin care vor pune în valoare tema acestei ediţii a festivalului. Prin activităţile de anul acesta organizatorii îşi propun să îndrepte atenţia către importanţa educaţiei prin diverse metode inovative.

Cele 8 workshopuri doresc rezolvarea unor probleme reale de care se lovesc studenţii în ziua de azi. Temele abordate urmăresc dezvoltarea personală şi efectele post-pandemice, precum viaţă sănătoasă, manipulare media, agresiune pe internet, voluntariat, teama de a vorbi în public, gestionarea timpului şi obiceiuri sănătoase de viaţă.

În cadrul festivalului vor exista activităţi adresate atât studenţilor, cât şi cetăţenilor din publicul din publicul timişorean. Cea mai cunoscută astfel de activitate este parada, programată în 31 iulie 2022, în cadrul căreia participanţii, purtând steagurile ţărilor de provenienţă, vor defila pe străzile oraşului de pe Bega, promovând astfel multiculturalitatea şi spiritul liber.

Evenimentul promovează egalitatea de şanse, studenţii fiind cei care contribuie la răspândirea incluziunii sociale: indiferent de cine eşti sau de ţara din care provii, eşti invitat alături de noi să celebrezi diversitatea! Parada se va încheia cu concertul trupei BlackBird care va anima atmosfera în incinta Iulius Town.

Sursa foto Universitatea Politehnica din Timişoara