Publicat: 4 Februarie, 2018 - 14:09

Sfârşitul primului semestru al actualului an universitar reprezintă, pentru studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism de la Universitatea Politehnica Timişoara, o încununare a muncii depuse până acum. În etapa actuală aceştia, împreună cu profesorii coordonatori, organizează mai multe expoziţii cu proiectele la care au lucrat în semestrul I.

"Bobocii" arhitecţi, din anul I, au început cu un joc de imaginaţie. Aceştia au avut de asamblat topografia dar şi povestea oraşului Arhiopolis, oraş al cărui cetăţeni sunt chiar cei mai importanţi arhitecţi ai secolului XX. Prin cele patru iteraţii propuse, oraşele posibile imaginate de studenţii F.A.U.T. surprind în structura lor urbană temele spaţial formale ce au definit discursul arhitectural al secolului XX. Expoziţia Arhiopolis, găzduită de clubul Facultăţii de Arhitectură, se adresează în principal grupelor organizate de elevi şi studenţi şi poate fi vizitată la cerere începând din data de 19 februarie. Expoziţia va rămâne deschisă publicului interesat timp de o lună. Pentru vizite ghidate e necesară o programare pe adresa arhitectura1tm@gmail.com. Expoziţia este organizată de colectivul profesoral al atelierului de proiectare al anului 1, compus din arhitecţii: Cristian Blidariu, Bogdan Isopescu, Oana Bănescu, Marius Gaman, Diana Giurea, Mirel Drăgan, Andreea Simici, Vladimir Obradovici. 

Sub tema "Locuinţa individuală - locuirea în comunitate", studenţii anului II, împreună cu arhitecţii care coordonează Atelierul de proiectare, vor organiza o expoziţie cu proiectele realizate în cadrul primului semestru. Expoziţia va fi vernisată la Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara, la începutul celui de-al doilea semestru.

Studenţii din anii IV şi V propun o temă deosebit de interesantă pentru oraşul Timişoara.

Proiectele acestora vor fi reunite în cadrul unei expoziţii cu tema "Malurile Begăi - Strategii pentru 2021", al cărei vernisaj va avea loc în data de 15 februarie, ora 18:00, la Centrul Multifuncţional al CJT de la Bastionul Therezia.

Scaunele, într-o mare varietate de forme şi idei cât se poate de originale, reprezintă subiectul expoziţiei realizate de studenţii anului VI de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism a Universităţii Politehnica Timişoara, coordonaţi de cadrele didactice: arh. Cristina Maria Povian şi arh. Mihai Donici. Lucrările realizate de studenţi în cadrul Proiectului de Amenajări Interioare au fost reunite în cadrul expoziţiei SIT WITH ME, al cărei vernisaj va avea loc în data de 1 februarie 2018, ora 15:00, în holul Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnica Timişoara, Bd. V. Pârvan nr. 2B.

Lucian Ronkov

Departament Comunicare si Imagine

 

Tag-uri Nume: