2 decembrie 2021

Studenții din Republica Moldova ar putea face practică în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Președintele Uniunii Geodezilor din România, Ionuț Savoiu, a efectuat o vizită la Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru a Universității Tehnice din Moldova, unde, împreună cu decanul facultății, au inițiat prefigurarea unui acord de parteneriat între instituții.

Decanul Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru, Livia Nistor-Lopatenco, împreună cu geodezul Ionuț Savoiu, un discutat cu privire la inițierea unui acord de parteneriat privind unele activități comune, inclusiv revenirea la practica studenților UTM la universitățile de profil din România, ca odinioară.

Uniunea Geodezilor din România sprijină învățământul geodezic românesc, în special prin participarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor la diverse manifestări naționale și internaționale. Totodată, UGR sprijină universitățile din România din domeniul geodezie și cadastrului în organizarea tradiționalelor simpozioane și conferințe anuale, un exemplu concludent fiind și sprijinul deplin exprimat de către Ionuț SAVOIU în vederea organizării simpozionului științific ConsGeoCad 2021, preconizat în perioada 30 septembrie 2021-02 octombrie 2021 la FCGC-UTM, Republica Moldova.

Pornind de la obiectivele UGR, Ionuț Savoiu, geodez de formare, a propus consolidarea ideilor organizațiilor nonguvernamentale din domeniul geodeziei și cadastrului din Republica Moldova, în vederea creării unui tot întreg, cu viziuni clare, transparente. Sursa InfoPrut