Publicat: 22 Ianuarie, 2012 - 18:12
Share

În ziua de 24 Ianuarie 2012, ora 20.30, Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI) organizează în Piața Unirii un protest prin care dorește să aducă la cunoștință probleme stringente ale sistemului medical românesc.

Prezentăm comunicatul de presă al Societății Studenților Mediciniști Iași:
 
"SSMI, ca reprezentanta legitima a studentilor medicinisti si aparatoare a drepturilor acestora, va sustine marti un protest pasnic determinat de conditiile nefavorabile dezvoltarii medicilor rezidenti.
 
Participantii la aceasta manifestare vor cere guvernului  conditii mai bune in spitale si salarii decente pentru medici rezidenti si lucratorii din sistemul de sanatate avand in vedere ca  in 2011 au parasit tara 30.000 de lucratori din sistemul medical – cel mai mare exod al lucratorilor din acest domeniu.

O alta problema asupra careia speram sa atragem atentia este lipsa locurilor de munca in tara dupa terminarea rezidentiatului si a unui sistem sanitar necompetitiv in care performanta medicilor nu este platita corect.

Nu in ultimul rand, salariul mic al medicilor rezidenti - salariul de baza al unui rezident la medicina in anul 1 este de aproximativ 750 de lei - este un alt motiv al plecarii din tara.

Societatea Studenților Mediciniști Iași considera ca solutionarea acestor probleme reprezinta o prioritate a Romaniei, tara membra a UE, si va duce la o imbunatatire considerabila a sistemului sanitar, care va deveni eficient si va lucra in beneficiul pacientilor".