29 septembrie 2022

Studenţii şi-au ales noii reprezentanţi naţionali

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cadrul celei de a LV-a Adunare Generală a Uniunii Studenţilor din România, reprezentanţii studenţilor din toată ţara s-au reunit cu ajutorul întregii comunităţi academice din Universitatea ,,Aurel Vlaicu” la Arad pentru a alege și investi noul Consiliu Director, ce va conduce Federaţia pe o perioadă de un an, şi, desigur, pentru a primi cu căldură noi organizaţii studenţeşti ce şi-au exprimat dorinţa de aderare la USR, după cum urmează:
● Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală;
● Liga Studenţilor în Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA;
● Aquila Varadinensis zu Großwardein;
● Societatea Studenților Craioveni în Asistență Medicalā şi Moaşe;
● Asociația Studenților la Administrație și Resurse Umane.
Uniunea Studenţilor din România salută decizia Adunării Generale a USR ce a acceptat ca aceste organizaţii studenţeşti să facă parte din familia şi echipa noastră, pentru ca împreună să devenim o comunitate mai puternică de studenţi pe zi ce trece. Pe această cale dorim să anunțăm faptul că aşteptăm cu interes aderarea a cât mai multe organizaţii de acest tip, demers pentru care Uniunea va depune eforturi semnificative în perioada ce urmează.
Tot în cadrul Adunării Generale desfăşurate la Arad, ne bucurăm să vă prezentăm membrii Consiliului Director ce îşi vor ocupa locurile pe o perioadă de un an, şi care au fost investite de reprezentanţii studenţilor din toată ţara să depună eforturi considerabile pentru reprezentarea şi dezvoltarea mediului academic:
● Ina Nimerenco, Academia de Studii Economice din București – Preşedinte;
● Alexandru Alexandrescu-Ozunu, Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București – Prim-vicepreşedinte;
● Rebeca Dogaru, Universitatea din București – Secretar General;
● Ileana-Ruxandra Spătaru, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București – Vicepreședinte Educațional;
● Cristian Alexandru Ghiurcă, Universitatea din Bucureşti – Vicepreşedinte Relaţii Interne;
● Andrei Olteanu, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Vicepreşedinte Externe;
● Sergiu Mitreanu, Universitatea din Oradea – Vicepreședinte Proiecte;
● Ciobotaru Ingrid, Universitatea din Bucureşti – Director General;
● Evelina-Georgiana Glomnicu, Universitatea din București – Vicepreședinte Zona Sud-Est;
● Denis Sima, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Vicepreședinte Zona Centru-Nord;
● Cătălina-Elena Nuță, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova – Vicepreședinte Zona Sud-Vest;
● Nicoleta-Elena Șușca, Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad – Vicepreședinte Zona Vest;
● Cerasela-Marieta Arcana, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași – Vicepreședinte Zona Est.
Pe această cale, dorim să mulţumim tuturor participanţilor, colegilor noştri şi partenerilor noştri, dar, în special să mulţumim Ligii Studenţilor din Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad pentru organizarea acestui eveniment astfel încât să fie asigurată buna desfăşurare pentru participanţi, dar, mai ales, să fie respectate toate normele sanitare recomandate de către autorităţi.
„Consider că fiecare dintre noi este responsabil de ce lasăm în urma noastră, iar atunci când ne dorim schimbarea – acționăm. Cea de-a LV-a Adunare Generală este una de-a dreptul memorabilă pentru mine și întreaga echipă și mulțumim astfel AG-ului pentru încrederea acordată. Alături de noua echipă ne propunem să continuăm ce au început colegii noștri și să ducem povestea studenților mai departe, să îi reprezentăm cu adevărat și să îi sprijinim pe întreg parcursul lor. Uniunea este, a fost și va fi mereu alături de studenți! În același timp, vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au dedicat până acum și au făcut din Uniune un „ACASĂ” pentru fiecare student și să îi asigur de continuitate și dezvoltare!” – declară Ina Nimerenco, Președinte USR

BIROUL DE PRESĂ AL UNIUNII STUDENŢILOR DIN ROMÂNIA
Uniunea Studenților din România (USR) este cea mai mare federaţie studenţească din ţară, reunind un număr de 97 organizaţii din 13 centre universitare. Scopul statutar al federaţiei este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinţia României, precum și Municipalităţi și Universităţi.