Publicat: 14 Mai, 2015 - 13:41
Share

În perioada 8-10 mai 2015, la Centrul de Agrement POIANA PINULUI, Buzău a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Studenților din România, federație studențească ce are ca scop apărarea și reprezentarea drepturilor studenților din țară.
Evenimentul a reunit peste 60 de leaderi ale asociaților studențești din România și a avut ca scop trasarea activităților federației pentru anul 2015, alegerea noului Consiliu Director al federației și aderarea noilor organizații candidate la statutul de membru UNSR.
La federație a aderat o nouă asociație, Asociația Studenților de la Universitatea Nicolae Titulescu, fiind prima organizație membră de la o universitate privată.
Noul Consiliu Director UNSR este format din următorii:
Președinte – Tunsoiu Nicolae 
Vicepreședinți:
Vicepreședinte Tineret – Cucoș Cătălina 
Vicepreședinte Educațional – Citu Daniela 
Vicepreședinte IT&C – Ștefănigă Sebastian 
Vicepreședinte Public Relations – Zamfir Gabriel 
Vicepreședinte Resurse Umane – Vladu Alin 
Vicepreședinte Financiar – Enache Cristian 
Vicepreședinte Relații Externe – Grigoriu Daniel 
Vicepreședinte Proiecte – Pascu Thedy 
Vicepreședinte Sportiv – Adamuțe Gigel 
Vicepreședinte Sănătate – Rusu Vitalie 
Vicepreședinte Juridic – Spiridon Ștefan 
Vicepreședinte Reprezentativitate – Roșianu Marius
Secretar general – Besnea Florina 
Secretar general adjunct – Abduraim Elis Sheila
 
Deschiderea adunării generale a federației a fost punctată prin prezența Domnului Vlad Țone, Director de cabinet al Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Doamna Conf. Dr. Antonela Toma și  Doamna Burghilă Daniela, Direcția Generală de Finanțare Învățământ Superior și Domnul Albert Craiu, consilier al Mnistrului Educației și Cercetării Naționale, luând poziția de respondent, comunicând astfel leaderilor studenților poziția pe care Ministerul Educației și Cercetării Naționale respectiv Ministerul Tineretului și Sportului o au față de finanțarea educației, alegerea rectorilor, strategia pe tineret respectiv învățământ superior, taberele studențești și serviciile sociale de care studenții beneficiază.
UNSR își dorește un dialog permanent cu Ministerul Educației și Cercetării Naționale respectiv Ministerul Tineretului și Sportului, reprezentând instituții de interes pentru viitorul studenților din toată țara. Sperăm ca și de acum încolo să colaborăm la fel de transparent și ne dorim sprijinul MEC și MTS în viitoarele proiecte ale federației.