15 august 2022

Studenţii UBB au câştigat finala etapei naţionale a competiţiei CFA Institute Research Challenge

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au câştigat finala etapei naţionale a prestigioasei competiţii CFA Institute Research Challenge, desfăşurată sâmbătă, 26 februarie 2022.

La ediţia din acest an, au participat aproximativ 40 de studenţi provenind de la 9 facultăţi din România şi Republica Moldova.

Echipa UBB-FSEGA, formată din studenţii Anastasia Morariu (specializarea Bănci şi Pieţe de Capital, anul 2), Anamaria Sîntoma (specializarea Bănci şi Pieţe de Capital, anul 2), Alexandru Stroilă (specializarea Finanţe şi Bănci – în limba engleză, anul 3), Cristian Ciceu (specializarea Economie şi Afaceri Internaţionale – în limba engleză, anul 3) şi Denisa Marc (specializarea Economie şi Afaceri Internaţionale – în limba engleză, anul 3), a fost coordonată de conf. univ. Miruna Pochea (Departamentul de Finanţe al FSEGA), respectiv de mentorul Irina Răilean (Asociaţia CFA Romania).

Studenţii clujeni au realizat un raport de cercetare financiară prin care au oferit o recomandare de investiţie asupra companiei OMV Petrom. Raportul a fost prezentat cu succes în faţa unui juriu format din profesionişti în domeniul investiţiilor, membri ai Asociaţiei CFA Romania, organizaţie membră a CFA Institute (SUA).

Echipa câştigătoare va participa la finala sub-regională a CFA Institute Research Challenge.

Echipa UBB, sub coordonarea conf. univ. Miruna Pochea, a câştigat patru dintre fazele naţionale anuale ale competiţiei derulate la nivelul României (2018, 2020, 2021 şi 2022).

CFA Institute Research Challenge este o competiţie la care participă cele mai prestigioase şcoli de business internaţionale, tematica bazându-se pe curricula programului CFA care este considerat cel mai înalt standard profesional în analiza şi cercetarea investiţională. În fiecare an, în acest concurs sunt implicaţi peste 6.200 de studenţi care provin de la peste 1.100 de universităţi din întreaga lume.

***

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor este în prezent cea mai mare facultate din România, cu peste 9.300 de studenţi înmatriculaţi în anul universitar 2021-2022, la toate formele şi nivelurile de studii, respectiv circa 350 de cadre didactice şi de cercetare, dintre care peste 200 cu caracter permanent. Conform celei mai recente ierarhizări internaţionale pe domenii de ştiinţă, realizată de QS, UBB se poziţionează în topul celor mai bune 450 de universităţi din lume în Social Sciences & Management, respectiv în Business & Management Studies, fiind cea mai bine plasată instituţie de învăţământ superior din România în clasamentul QS aferent acestor domenii.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Comunicat de presă – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)