Publicat: 24 Mai, 2019 - 17:51
Share

Ca urmare a solicitării adresate Agenției Naționale Antidrog (ANA) de către Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, la data de 23 mai a.c., Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Naţional de Formare şi Documentare în domeniul Drogurilor, în colaborare cu Serviciul Reducerea Cererii de Droguri, a organizat sesiunea de informare în domeniul drogurilor.

La această activitate au participat aproximativ 120 studenți și cadre didactice universitare.

Tematicile abordate au vizat principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri, cadrul legal privind problematica drogurilor, sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor etc.

Activitatea s-a încadrat în Planul de masuri aferent Programului de formare şi documentare 2018-2020 și reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa şi conştientiza mediul academic și universitar cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra individului.

Sesiunea de informare a punctat începutul unui proces mai lung de colaborare cu mediul universitar și UNEFS București, prin semnarea unui parteneriat ce stipulează continuarea activităților și în anii următori.

Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională, în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin consolidarea relațiilor cu instituţiile partenere și societatea civilă.