23 iulie 2021

Studenţii Universităţii de Vest din Timişoara pot aplica pentru o mobilitate Erasmus+ de studii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 1 -19 martie 2021, studenţii Universităţii de Vest din Timişoara pot aplica pentru o mobilitate Erasmus+ de studii, respectiv o mobilitate de studiu prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014 – 2021 (SEE) la instituţiile partenere din străinătate (pentru toamna 2021).

Totodată, UVT anunţă că anul academic 2020-2021 a adus schimbări majore în ceea ce priveşte selecţia pentru mobilităţile Erasmus+ de practică, aceasta fiind deschisă pe tot parcursul anului academic.

O altă noutate specifică oferită studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara începând cu acest an academic, constă în disponibilitatea aplicaţiilor şi pentru mobilităţi de studii sau de practică în cadrul UNITA -UNIVERSITAS MONTIUM Consortium (reţea de universităţi europene din fac parte, pe lângă Universitatea de Vest din Timişoara, şi alte cinci universităţi partenere din ţări cu limbi romanice: UniversitĂ  degli studi di Torino, Universite de Pau et des Pays de l’Adour, Universite Savoie Mont Blanc, Universidad de Zaragoza şi Universidade Beira Interior).

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază: „De peste 30 de ani, programul Erasmus oferă studenţilor ocazia să beneficieze de o experienţă internaţională pe durata studiilor universitare. Astfel, „să pleci cu Erasmus” a devenit o practică frecventă pentru studenţii din universităţile europene. În perioada următoare, pe parcursul lunii martie, se va defăşura la UVT campania de promovare a mobilităţilor studenţeşti. Studenţii vor avea parte de activităţi diverse, de la prezentarea oportunităţilor de studii şi practică sau discuţii cu foştii participanţi la mobilităţi, până la vizionare de video-uri despre experienţele academice internaţionale. Experienţa internaţională adusă de mobilităţile Erasmus devine şi mai importantă astăzi, când lumea tindă să iasă criza unei pandemii prelungite şi îşi doreşte revenirea la normalitate”.

Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor 2014 – 2021 (SEE) are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi relevanţei educaţiei şi formării, mobilitatea de învăţare a studenţilor între ţările donatoare şi ţările beneficiare, cooperarea şi parteneriatele între educaţie şi piaţa muncii precum şi dezvoltarea profesională.

Perioada de aplicaţii pentru mobilităţi internaţionale studenţeşti este deschisă în intervalul 1 – 19 martie.

Studenţii pot aplica pentru mobilităţi de studii la instituţiile partenere din spaţiul european. Mai mult decât atât, pentru mobilităţile Erasmus+ de studii, studenţii UVT au la dispoziţie şi câteva destinaţii inedite din afara Europei, precum Africa de Sud, China, Maroc, Peru, etc.

Pe durata mobilităţii, participanţii vor beneficia de un grant lunar de 520 / 700 euro (pentru mobilităţile de studii) sau de 720 / 670 euro (pentru mobilităţile de practică), în funcţie de ţara în care are loc mobilitatea. De asemenea, este important de menţionat faptul că rezultatele obţinute pe durata mobilităţii sunt recunoscute şi echivalate.

O experienţă de studii poate să dureze un semestru sau un an universitar, iar o experienţă de practică trebuie să aibă o durată de minimum 2 luni. Mai multe detalii despre experienţele internaţionale Erasmus+ pot fi obţinute de la Departamentul de Relaţii Internaţionale al UVT sau de pe site-ul www.ri.uvt.ro.