18 august 2022

Studentii Universitatii Politehnica din Bucuresti, preveniti in legatura cu riscurile consumului de canabis

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au participat la o întâlnire interactivă cu un grup format din 100 de studenți din cadrul Universității Politehnica din București, care a avut drept scop conștientizarea riscurilor la care se expun tinerii care consumă canabis, riscuri prezentate atât din perspectivă psihologică, socială şi medicală, cât și juridică.
Evenimentul a fost asociat proiectului „Acționăm Just”, realizat de Agenția Națională Antidrog în parteneriat cu „Asociația Voci pentru Democrație și Justiție” (VeDem Just), la invitația Ligii Studenților din cadrul Politehnicii București și a Secției 20 – Biroul Poliție Regie.
Expunerile au fost susţinute de către specialiști ai Agenției Naționale Antidrog, precum și de domnul avocat Mircea David, din partea VeDem Just.
***
„Acționăm Just” este un proiect pilot implementat începând din acest an şcolar, care constă în realizarea de activități de promovare a educaţiei juridice în rândul tinerilor, prin facilitarea accesului la cunoştinţe elementare din domeniul juridic, în special la cele ce țin de domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri.
Prin iniţierea acestui nou proiect, specialiştii ANA, împreună cu reprezentanţii VeDem Just, îşi propun prevenirea, întârzierea debutului sau încetarea consumului de droguri și/sau reducerea consecințelor negative asociate consumului de droguri, precum și reducerea infracționalității în rândul tinerilor, prin participarea la activități de educare în domeniul juridic, în special la cele ce țin de domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri, la nivel naţional.
De asemenea, un alt obiectiv important al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de educare, conștientizare și responsabilizare a cadrelor didactice, prin participarea la activități de educare în domeniul juridic, în special la cele ce țin de domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri.