Publicat: 30 Ianuarie, 2018 - 21:05

SCMUPT (Sesiunea de comunicări pentru aplicaţii mobile din UPT, ediţia a 6-a) este o competiţie în creştere, dedicată aplicaţiilor mobile, şi a fost concepută pentru studenţii de la calculatoare (CTI) din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. Se organizează anual în sesiunea de iarnă, în decursul lunii ianuarie, şi îşi propune ca ţintă mult mai largă să crească şi să-i atragă pe tinerii pasionaţi de programarea mobile, atât din Timişoara, cât şi la nivel naţional. 

Competiţia nu caută să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate al proiectelor, ci caută idei valoroase. Anul acesta, competiţia a fost organizată pe două secţiuni, având criterii de jurizare şi clasamente diferite: Utility & Lifestyle Apps şi Entertainment Apps. 

Pentru ediţia 2018, studenţii de la Universitatea Politehnica Timişoara au dezvoltat 40 de proiecte, dintre care 19 au fost selectate pentru a fi prezentate în faţa unui juriu de specialitate format din antreprenori şi specialişti în domeniu programării de aplicaţii mobile. Jurizarea a avut loc în seara zilei de 29 ianuarie, la Startup Hub, unul dintre partenerii evenimentului, alături de Timişoara Mobile Development Group, Banat IT Association şi ARIES-TM.

Câştigătorii celor două secţiuni au fost următorii:

- Utility & Lifestyle Apps

1. Zoran Zomboraţ, Raul-Marin Stoin - File Sharing

2. Alexandru Marinescu, Amelia Munteanu - High Android Benchmark

3. Aleksandar Noveski - Site Visitor

- Entertainment Apps

1. Andrei Heidelbacher - Algoventure

2. Darian Velciov - Arcade Meltdown

3. Gyorgy Kolumban, Zsofia Ulkei - Creepy Paint.

Locurile 1 de la fiecare secţiune au fost recompensate cu câte un bilet de intrare la Mobile World Congress (în valoare de 800 de euro fiecare), cel mai important eveniment în domeniul Mobile, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie, la Barcelona. Premiile au fost oferite de ARIES-TM.

Juriul a apreciat ediţia din acest an ca fiind cea mai reuşită de până acum, iar proiectele realizate de studenţi reprezintă un prim pas către un viitor StartUp. De altfel, într-o etapă viitoare vor fi selectate 5 - 10 proiecte cu potenţial de business, dintre cele prezentate, pentru a fi dezvoltate.

Tag-uri Nume: