Publicat: 6 Aprilie, 2018 - 13:23

Într-o instituţie cu tradiţie de aproape un secol, cum este Universitatea Politehnica Timişoara, nu au cum să lipsească... tradiţiile. Iar studenţii au ţinut să respecte obiceiurile de Paşti în felul lor.

Un grup de studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a UPT a dorit să arate, într-un mod non-conformist, că tradiţiile şi tehnologia pot face casă bună împreună. Ideea de la care au pornit a fost încondeierea ouălor de Paşti. Dar studenţii au dorit să arate că se poate face şi altfel, folosind tehnologia de ultimă oră. 

Pentru a-şi duce la capăt ideea, l-au contactat pe Călin Brandabur, manager al companiei Symme 3D din Timişoara, un vechi partener care a mai susţinut şi susţine în continuare diverse proiecte atât ale studenţilor, cât şi ale UPT. Firma menţionată, una dintre cele mai cunoscute în domeniul printării tridimensionale, a marşat şi la această idee a studenţilor, iar rezultatul a fost printarea 3D a ouălor de Paşti.

Printarea unui astfel de ou durează câteva ore, dar rezultatul este spectaculos. Cu ocazia vizitei, studenţii au putut afla şi o serie de noutăţi legate de acest proces tehnologic. Universitatea Politehnica Timişoara are încheiate o serie de parteneriate cu firme din Timişoara, unde studenţii efectuează stagii de practică, dar în acest domeniu, al printării 3D, este o premieră.

Lucian Ronkov

Tag-uri Nume: