Publicat: 23 Octombrie, 2019 - 08:57
Share

Cursurile de limbă şi cultură japoneză organizate de Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara s-au bucurat de succes încă de la prima ediţie. Sute de timişoreni s-au înscris la fiecare ediţie a acestora. Primele cursuri au fost susţinute de de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, iar ulterior acesta a predat "ştafeta" doamnei dr. Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) şi Universitatea din Chicago (PhD în Limbi şi Civilizaţii Est-Asiatice) şi cu peste 20 de ani de experienţă de cercetare şi predare la nivel universitar atât în Japonia cât şi în SUA.

Cele organizate de BCUPT în această toamnă aduc o nouă surpriză cursanţilor. Dr. Camelia Nakagawara, lectorul acestor cursuri, a iniţiat un parteneriat cu o şcoală de limba japoneză din Tokyo, care va permite cursanţilor de la programul de limbă japoneză organizat în colaborare cu Biblioteca UPT, să beneficieze de o bursă pentru aprofundarea limbii japoneze chiar în Japonia!

Aceasta bursă va fi condiţionată de participarea la cursul de limbă japoneză organizat la Biblioteca Centrală a UPT şi de rezultatele obţinute. Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 Câştigătorul acestei burse va putea studia limba japoneză la Tokyo pentru o perioadă cuprinsă între de 3 şi 6 luni, cu posibilitatea de prelungire.

Tag-uri Institutii: