Publicat: 11 Septembrie, 2015 - 09:55
Share

Mai mult de jumatate dintre germani nu se simt amenintati de afluxul fara precedent de refugiati ajunsi in Germania, conform unui sondaj de opinie publicat vineri, conform Reuters.

Sondajul realizat de agentia Infratest, pentru postul de televiziune ARD, arata ca 61% din germani nu sunt ingrijorati de numarul crescand de refugiati, iar 38% sustin ca se simt amenintati de acest fenomen. De altfel, Patru din cinci subiecţi au spus ca viata lor nu s-a schimbat ca urmare a imigrantilor si numai 2% au declarat ca viata lor este clar afectata de valul de refugiati ajunsi in Germania. 

Un alt sondaj, realizat de agentia Emnid pentru canalul de televiziune N24, arata ca majoritatea germanilor nu sunt multumiti de maniera in care cancelarul Angela Merkel gestioneaza criza refugiatilor. Prin urmare, doi din trei subiecţi apreciază ca atitudinea lui Merkel in acest caz este 'mai degraba gresita' sau 'foarte gresita', iar 36% din germani sunt de parere ca guvernul de la Berlin nu face suficiente eforturi pentru a ajuta refugiatii. 

Mai mult de un sfert dintre germani (27%) cred ca guvernul face 'prea mult' pentru refugiati. 

Sondajul Infratest a fost realizat in perioada 7 - 9 septembrie, pe un esantion reprezentativ de 1.021 de cetateni germani, iar sondajul Emnid a fost efectuat pe data de 9 septembrie, pe un esantion reprezentativ de 1.000 de persoane. 

Germania se asteapta sa primeasca 800.000 de cereri de azil in acest an, de patru ori mai multe decat anul trecut. Majoritatea acestor solicitari sunt formulate de cetateni sirieni.