5 iulie 2022

Studiu: Peste o treime dintre oameni, afectaţi de anxietate şi depresie din cauza pandemiei

Young depressed man sitting on floor.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nesiguranţa, izolarea şi singurătate și stresul au afectat sănătatea oamenilor în timpul pandemiei, 36% dintre respondenţii la un sondaj realizat de PwC la nivel global arătând că au avut simptome de anxietate sau depresie.

Cei mai afectaţi de anxietate sau depresie au fost generaţiile Z (42%) şi Millennials (43%), conform raportului PwC Global Top Health Industry Issues 2021.

„În condiţiile restricţiilor impuse de pandemie, vedem că telemedicina a devenit în ultimul an nu numai o soluţie pentru limitarea răspândirii virusului, ci şi pentru consultaţiile şi şedinţele online de psihoterapie. Sondajul nostru arată per total un interes extrem de ridicat pentru îngrijirea la distanţă fie prin intermediul smartphone-urilor, fie prin programări video, 91% dintre cei care au apelat la telemedicină în pandemie arătând că vor continua să o utilizeze. Provocarea pentru spitale va fi însă alegerea specialităţilor potrivite pentru îngrijirea virtuală, iar managementul bolilor cronice şi asistenţa medicală pentru probleme de natura psihologică par a fi cele mai potrivite pentru telemedicină”, a declarat Ruxandra Târlescu, partener PwC România.

Raportul „Accelerating the health economy of tomorrow” realizat de PwC în 2020 arată că economia globală pierde aproximativ un miliard de dolari anual, ca efect al scăderii productivităţii cauzate de depresie şi anxietate.

Sondajul PwC Global Top Health Industry Issues 2021 a fost realizat în luna ianuarie 2021 și au fost chestionnați peste 10.000 de consumatori.