6 iulie 2022

Studiul de fezabilitate contractat de Consiliul Judeţean Sibiu pentru Varianta Ocolitoare Sibiu Sud

curs piata valutara
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul Judeţean Sibiu a semnat, la sfârşitul săptămâni trecute, contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a Variantei Ocolitoare Sibiu Sud. Prin acest studiu se vor stabili soluţiile tehnice pentru traseul optim al variantei şi costurile investiţiei.

Dintre cele 6 oferte depuse, a fost desemnată câştigătoare oferta asocierii de firme: BETA COPS SRL şi TOTAL ROAD SRL, care va elabora documentaţia pe o perioadă de 6 luni de la emiterea ordinului de începere, termenul de finalizare fiind la începutul anului 2022.

De asemenea, proiectanţii vor realiza o serie de studii de teren, documentaţii pentru culoarul de expropriere şi pentru emiterea acordurilor şi avizelor.

Valoarea totală a contractul este de 3.082.760,00 lei fără TVA, investiţie finanţată din bugetul local al judeţului Sibiu.

Traseul Variantei Ocolitoare Sibiu Sud porneşte din drumul naţional DN7H, în apropriere de nodul de autostradă – Şura Mică şi se sfârşeşte în drumul naţional de interes european E68 (Arad – Sibiu -Braşov), în apropriere de nodul rutier la autostradă – Şelimbăr, străbătând 6 unităţi administrativ teritoriale : Sibiu, Cristian, Poplaca, Răşinari, Cisnădie şi Şelimbăr, pe o lungime de aproximativ 20 de km.

„Varianta Ocolitoare Sibiu Sud va fluidiza traficul urban, periurban şi de tranzit, va reduce emisiile de carbon, contribuind la un judeţ verde, iar dezvoltarea economică şi turistică se va îndrepta şi către zonele din sudul Municipiului Sibiu”, a explicat preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Reamintim faptul că acest proiect se realizează în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi totodată, este inclus în Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1699/2020 care prevede aprobarea listei ce cuprinde proiectele de infrastructură şi transport în vederea includerii la finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Întocmit,
Tania Stroia, Inspector, Serviciul Relaţii Publice, CIC şi Informatică