Publicat: 14 Decembrie, 2018 - 13:35
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, fiind ridicate, în vederea confiscării, peste 2kg substanţe vegetale, peste 3.000 de pachete cu ţigări, diverse sume de bani, articole electronice şi a fost indisponibilizat un autoturism.

În data de 27.11.2018, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Constanţa au ca principală preocupare contrabanda cu ţigări, sens în care s-au desfăşurat mai multe activităţi specifice în vederea documentării cazului.

Astfel, în data de 13.12.2018, poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa - Secţia Penală, la mai multe imobile de pe raza judeţului Constanţa, în vederea identificării unor cantităţi de ţigarete provenite din contrabandă.

Astfel, în urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării următoarele bunuri şi valori: 3.106 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare estimată de 31.060 lei, aproximativ 2.200 grame substanţe susceptibile a fi cannabis, marijuana şi alţi precursori vegetali, a fost indisponibilizat un autoturism, evaluat la 10.000 lei, două pistoale cu gaz, 11 cartuşe cu gaz, articole electronice şi diferite sume de bani.

De asemenea, au fost aduse la sediul Gărzii de Coastă şapte persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, ancheta este în curs de desfăşurare sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de contrabandă, cu privire la substanţele vegetale descoperite competenţa va fi declinată conform prevederilor legale către D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Constanţa, iar cu privire la armele şi muniţia descoperită se va extinde urmărirea penală în urma expertizării acestora. Comunicat de presă - Garda de Coastă
 

Tag-uri Institutii: