27 septembrie 2022

Stupizenii politice de vacanță

Distribuie pe rețelele tale sociale:
  1. Antena 3 TV se chinuie să-l întreacă pe Victor Ciutacu, sărind calul cu stupizenii mai mari decît lansează acesta. Bunăoară, marți după-amiaza, Cătălina Porumbel, promovată profet de serviciu al postului, s-a dat de ceasul morții să afle răspunsul la o întrebare bombă: „Dacă Donald Trump, audiat de procurorul federal, poate fi arestat sau nu?“

Conform legilor americane, orice funcționar federal care ascunde, sustrage sau distruge documente strict secrete poate fi arestat și condamnat. Asta afla Porumbița fără să piardă multă vreme. Sigur, pe vorbăreața de serviciu de la Antena 3 nu o interesa situația lui Trump, ci să bage cît mai mulți telespectatori în trepidație. Într-o intervenție telefonică, un coleg de redacție a formulat îndoiala că anteniștii nici nu știu dacă în acel moment Trump era anchetat pentru fapte fiscale sau pentru sustragerea de documente de la Casa Albă.

Unii știu că Antena 3 are o colaborare strînsă cu CNN, dar n-a izbutit să afle de la așa-zișii parteneri. Mai tîrziu, așa-zisa CNN News Hour avea să se deschidă cu crima de la Pitești și să continue cu alte crime „locale”.

  1. Zeci de minute, vorbăreața de la Antena 3 s-a făcut că vrea să afle un răspuns în legătură cu arestarea lui Trump deși la ora respectivă, nici oracolul din Delphi, nici șeful FBI nu puteau da un răspuns precis, invocat cu atîta stupizenie de Antena 3. Dacă putea sau nu să fie arestat, era mult mai simplu să citească un paragraf din Secţiunea 2071 a Codului Penal al Statelor Unite. Aceasta prevede că orice persoană care are în custodie documentele guvernamentale şi care „ascunde, îndepărtează, mutilează, şterge sau distruge în mod intenţionat şi ilegal… orice fel înregistrare, procedură, hartă, carte, hârtie, document sau orice altceva, depus sau stocat… în orice birou public poate fi arestat și condamnat”.

Și dacă s-ar fi străduit nițel ar fi aflat că este vorba despre o audiere în dosarul afacerilor lui Donald Trump, nu în cea pe seama documentelor secrete pentru care a fost percheziționată locuința sa din Mar-a-Lago.

  1. Ca să recupereze ceva din pierderile enorme suferite în competiția cu Mincinoșii de la România TV, aceeași vorbăreață Porumbel a umplut emisiunea cu o altă întrebare de profet fără răspunsuri. Se desfășura ședința Coaliției și ea deja muncea din greu la o îndoială, după mintea ei, nucleară: „Se rupe sau nu guvernarea?“
  1. Ca să realizați ce criză de materie cenușie bîntuie în această vacanță, aflați că ședința Coaliției aflate la putere s-a desfășurat fără președintele UDMR aflat în vacanță și fără un reprezentant UDMR care să-i țină locul. Geaba a cerut Klaus Iohannis un răspuns (cam inutil!), geaba au sărit jurnaliștii să afle cu cine țin și pe cine aplaudă. UDMR-ul rămîne bine mufat la două țîțe. Una românească și alta ungurească, ambele guvernamentale.
  2. Ca să păstrăm echilibrul, trebuie să vă avertizăm că (Realitatea) Plus TV, după ce a devenit organul confesiunilor interlopului PSD Cristian Rizea (refugiat în Moldova), încearcă să nu se scufunde și se bazează acum pe contribuția lui George Pădure, ex-primar Sector 1, ex-proprietar al aventurii economice Gepa, super-șifonat și prăfuit personaj cu care Anca Alexandrescu își protezează emisiunile.