Publicat: 3 Septembrie, 2014 - 18:55

SUA au apelat la ajutorul expertului român Cătălin Grigoraş pentru a află identitatea teroriştilor islamici care au ucis până la acest moment doi jurnalisti americani.

Catalin Grigoras coordoneaza, ca director al National Center for Media Forensics din cadrul Universitatii Denver, Colorado, expertizarea cutremuratoarelor inregistrari care surprind decapitarea celor doi ziaristi care au ucis pana la acest moment doi jurnalisti americani. Catalin Grigoras coordoneaza, ca director al National Center for Media Forensics din cadrul Universitatii Denver, Colorado, expertizarea cutremuratoarelor inregistrari care surprind decapitarea celor doi ziaristi

Singurul expert roman de voce si vorbire recunoscut international contribuie cu succes la demascarea identitatii teroristilor care au decapitat pana la acest moment doi jurnalisti americani. Catalin Grigoras , fostul director adjunct al INEC si actual director al National Center for Media Forensics din cadrul Universitatii Denver, Colorado, plecat in SUA dupa ce a fost fortat sa plece din Romania ca urmare a abuzurilor savarsite impotriva sa, a avut un aport imens la dezvaluirea identitatii lui Abdel Bary, extremistul care l-a decapitat in urma cu doua saptamani pe jurnalistul James Foley . 
Dupa cum veti vedea, calitatile expertului Catalin Grigoras, sunt apreciate de americani, care si-au pus baza in profesionalismul si experienta acestuia pentru a descoperi identitatea teoristului care l-a ucis si pe cel de-al doilea jurnalist american, in urma cu foarte scurt timp.

Statul Islamic din Irak si Siria Mare (ISIS) a dat publicitatii marti, 2 septembrie 2014, o filmare barbara care contine executia jurnalistului american, Steven Sotloff (foto 2). Este practic al doilea jurnalist american ucis in mai putin de doua saptamani, dupa ce la data de 20 august 2014, jihadistii extremisti din Statul Islamic au facut publica filmarea in care jurnalistul James Foley, in varsta de 40 de ani, a fost decapitat. La fel ca si la executia lui James Foley, in filmul decapitarii lui Steven Sotloff se aduc critici politicii externe a SUA, se lanseaza amenintari la adresa presedintelui american Barack Obama, dar si asupra Occidentului. La scurt timp dupa momentul decapitarii lui James Foley, serviciie de securitate americane au demarat cercetarile pentru a descoperi cine se afla in spatele asasinatului, stabilind pana la acest moment ca ucigasul lui Foley ar fi Abdel Bary, un jihadist cu accent britanic, membru al gruparii teroriste.

Cei care au contribuit si contribuie in continuare intens la efectuarea de verificari in vederea aflarii identitatii ucigasilor ISIS sunt expertii de la Centrul National pentru Criminalistica de la Universitatea din Denver, Colorado, acolo unde se afla si Catalin Grigoras, singurul expert roman de voce si vorbire din Romania recunoscut international, dar debarcat din functia de director adjunct al INEC dupa ce a dus o lupta acerba pentru a reforma sistemul expertizarilor si pentru a aduce in Romania expertii independenti, in asa fel incat Statul sa nu mai detina monopol asupra expertizelor de voce si vorbire. Catalin Grigoras, a plecat in Statele Unite unde ocupa in prezent functia de profesor la Universitatea din Denver, fiind seful catedrei unde preda cursuri de expertize audio-video, dupa ce a devenit indezirabil odata cu dezvaluirea faptului ca filmul lovirii unui copil de catre Traian Basescu a fost deteriorat de directorul INEC de la acea vreme, Cristian Dumitrescu, si dupa ce s-a ales cu o facatura de dosar penal pentru abuz in serviciu. Americanii insa ii apreciaza la scara larga capacitatea profesionala, motiv pentru care l-au cooptat pe expertul roman Catalin Grigoras sa faca parte din echipa de cercetatori care analizeza filmarile ISIS cu decapitarea celor doi jurnalisti americani.

continuarea pe www.luju.ro