2 octombrie 2022

SUA includ Armenia printre țările care ajută Rusia să evite boicotul exporturilor sale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Rețeaua de aplicare a infracțiunilor financiare (FinCEN) și Biroul pentru Industrie și Securitate (BIS) al Trezoreriei SUA au inclus Armenia printre țările care ar ajuta Rusia și Belarus să evite boicotul exporturilor lor.

„Biroul pentru Industrie și Securitate a identificat câteva puncte de tranzit comune despre care se știe că au exporturi limitate sau controlate către Rusia sau Belarus. Aceste puncte includ, printre altele, Armenia, Brazilia, China, Georgia, India, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Mexic, Nicaragua, Serbia, Singapore, Africa de Sud, Taiwan, Tadjikistan, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Uzbekistan.

Trebuie remarcat faptul că, în unele cazuri, sub controlul Statelor Unite,
Bunurile pot fi exportate legal în aceste jurisdicții și în alte jurisdicții ca materii prime pentru producerea altor produse finite.

Cu toate acestea, exportul în continuare în Rusia sau Belarus al acestor produse și produse finite poate fi interzis, eventual în detrimentul unor puncte de transbordare suplimentare.

Rețeaua de Control al Crimelor Financiare și Biroul pentru Industrie și Securitate solicită o vigilență sporită împotriva posibilelor tentative de a sustrage controalele la export ale Rusiei și Belarusului.

Biroul pentru Industrie și Securitate listează echipamentele care pot fi utilizate în scopuri militare ca obiecte de interes deosebit: piese de aeronave, sisteme sonar, antene, spectrofotometre, echipamente de testare, sisteme GPS, pompe de vid sau echipamente pentru câmpuri petroliere.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa  foto en.wikipedia