8 decembrie 2021

SUA redeschid granițele de pe 8 noiembrie pentru călătorii străini vaccinați cu schema completă

Casual woman walking in the airport to departures area

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Statele Unite vor ridica pe 8 noiembrie, pentru persoanele vaccinate, restricțiile impuse în martie 2020 privind călătoriile internaționale și a căror menținere i-a enervat pe partenerii lor, în frunte cu europeneii, relatează AFP.
”Noua politice americană cu privire la călătorii, care necesită vaccinarea pentru călătorii străini în Statele Unite, va intra în vigoare pe 8 noiembrie”, a anunțat vineri Casa Albă într-un comunicat.

Ridicarea restricțiilor fusese anunțată deja luna trecutî, dar ce e nou acum este data la care se vor ridica restricțiile.

Călătorii care provin din străinătate vor trebui să se testeze înainte de călătoria în SUA şi să poarte măşti, urmând să fie pus în practică un sistem de monitorizare a contactelor, a declarat în septembrie coordonatorul luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă, Jeff Zients.

Un oficial al Casei Albe a spus încă din luna august că SUA doreşte să redeschidă călătoriile, ceea ce ar stimula afacerile pentru industria aeriană şi turistică, dar nu este pregătită să ridice imediat restricţiile din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a prevalenţei variantei Delta, care este extrem de transmisibilă.

Restricţiile extraordinare de călătorie din SUA au fost impuse pentru prima dată Chinei, în ianuarie 2020, pentru a preveni răspândirea Covid-19. Pe listă au fost adăugate ulterior numeroase alte ţări, cel mai recent India, în luna mai.