3 iulie 2022

SUA se vor baza pe diplomație și alianțe, dar și pe forța militară

The Statue of Liberty over the Scene of New york cityscape river side which location is lower manhattan,Architecture and building with tourist concept

Distribuie pe rețelele tale sociale:

SUA se vor baza pe diplomație și alianțe, dar și pe forța militară, potrivit unui articol comun al secretarului de stat, Anthony Blinken și al secretarului apărării, Lloyd Austin

„Nici o țară din lume nu are o astfel de rețea de alianțe și parteneriate precum Statele Unite”, potrivit unui articol comun al secretarului de stat Anthony Blinken și al secretarului apărării, Lloyd Austin.

Statele Unite se vor baza pe diplomație și pe o rețea de alianțe din întreaga lume pentru politica lor externă sub administrația Joe Biden, în același timp consolidându-și armata, care este „sursa sa cheie” de forță. Acest lucru este afirmat într-un articol comun al secretarului de stat american, Anthony Blinken și al secretarului apărării, Lloyd Austin, publicat duminică în The Washington Post .

„Alianțele noastre sunt ceea ce armata noastră numește” multiplicatori de putere „. Cu ei putem realiza mult mai mult decât am putea fără ei. Nici o țară din lume nu are o astfel de rețea de alianțe și parteneriate ca a noastră. Ar fi o greșeală imensă sa neglijam aceste alianțe „, spun cei doi miniștrii.

„După cum a spus președintele Biden, Statele Unite vor exercita conducerea prin diplomație, deoarece acesta este cel mai eficient mod de a face față provocărilor cu care ne confruntăm astăzi <…>”, au spus ei. „În același timp, vom sprijini cele mai puternice forțe armate din lume, deoarece aceasta este o sursă cheie de forță pentru țara noastră și forța noastră colectivă (cu aliați)”, cred șefii a două importante institutii americane.

„Vom munci din greu pentru a ne stabili alianțele și pentru a ne asigura că suntem apți sa indeplinim misiunea de a face față amenințărilor și de a profita de oportunitățile din timpul nostru”, au adăugat ei.

Șefii celor două departamente au scris un articol înainte de călătoria lor în Japonia și Republica Coreea. Potrivit acestora, ei au ales aceste țări pentru prima lor vizită externă, deoarece „regiunea Oceanului Indian și Pacific devine din ce în ce mai mult centrul geopoliticii globale”. Potrivit acestora, în acest sens, alianțele Statelor Unite cu Japonia și Republica Coreea reprezintă o garanție de securitate pentru Washington.

Redactor Ciprian Pop