27 mai 2022

SUA semnalează ca asigura Ucrainei sprijinul necesar în cazul agravării situației de la graniță

Ministr Denis Monastyrsky în funcția de noul șef al Ministerului Afacerilor Interne (MVD) Citește mai mult: https://noi.md/md/in-lume/zelensky-a-numit-un-nou-ministru-de-interne-al-ucrainei Facebook: NOI.md | Telegram: Noi_md
Distribuie pe rețelele tale sociale:
foto: Denis Monastyrsky  noul șef al Ministerului Afacerilor Interne (MVD)

Citește mai mult: https://noi.md/md/in-lume/zelensky-a-numit-un-nou-ministru-de-interne-al-ucrainei
Facebook: NOI.md | Telegram: Noi_md

Ministrul ucrainean de interne, Denis Monastyrsky a declarat, la o întâlnire cu Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei americane din Ucraina, Christina Queen, că această problemă „are nevoie de o atenție sporită”.

„Statele Unite vor acorda asistență Ucrainei în cazul unei agravări a situației de la granița țării”, a fost răspunsul diplomatului american aflat la post la Kiev.

Christine Quinn a asigurat că SUA sunt pregătite să continue să sprijine Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei în cazul agravării situației de la granița cu Ucraina. Discuțiile bilaterale au fost dedicate temei consolidării interacțiunii părților în contextul unei posibile creșteri a tensiunii la granița țării.

La randul sau, Ministrul Apărării de la Kiev, Alexei Reznikov, a declarat vineri, in plenul Radei Supreme (parlamentul țării), că Forțele Armate ale Ucrainei sunt gata să-și îndeplinească sarcinile dacă amenințarea unui atac al migranților din Belarus crește.

foto: facebook

Ciprian Pop