Publicat: 24 Octombrie, 2017 - 10:43
Share

Forțele Aeriene ale SUA vor mobiliza, pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, flota bombardierelor B-52 cu capacitate nucleară, acestea putând fi folosite în mai puţin de 24 de ore.    

Pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord și Rusia, generalul David Goldfein a declarat că bombardierele vor putea fi folosite într-un asemenea timp scurt pentru prima dată după 26 de ani.

Adaptându-se la „realitatea situației globale”, la ordinul lui Goldfein Barksdale mai multe bombardiere B-52 au fost pregătite la baza „Air Force” din Louisiana. Acestea au fost  înarmate cu arme nucleare, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1991, scrie evz.

Într-adevăr, Barksdale, casa de comandă a „Air Force”, este în curs de refacere în anticiparea schimbării posturii de apărare pentru a permite bombardierelor să „decoleze imediat cum este nevoie”.

Aceasta este cea mai agresivă „mutare” a armatei SUA din ultima vreme şi vine în „apărarea” ameninţărilor făcute de Trump la adresa Coreei de Nord, Iranului, sau a altor inamici, lăsând să se înţeleagă cu va folosi cu siguranţă puterea nucleară dacă asta se va impune.

La întâlnirea cu şefii armatei, care a avut loc pe 6 octombrie, președintele SUA Donald Trump a făcut un comentariu care a pus populaţia pe gânduri. Acesta s-a referit la perioada actuală ca fiind „calmul de înainte de furtună”, scrie DailyMail.