Publicat: 20 Octombrie, 2013 - 19:00
Share
Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:
România la barajul pentru Cupa Mondială din 2014. Vom afla adversara luni
Reprezentativa de fotbal a României îşi va afla, luni, adversara din barajul de accedere la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, tragerea la sorţi fiind programată la sediul FIFA de la Zurich de la ora 15.00.
 
România poate întâlni la baraj Croaţia, Grecia, Ucraina sau Portugalia, care sunt capi de serie. Celelalte echipe calificate la baraj sunt Franţa, Islanda şi Suedia.
 
Cele opt echipe vor fi împărţite în două urne. Tragerea la sor?i va însemna împerecherea a câte unei naţionale din fiecare urnă, cele două bile urmând a fi plasate într-o a treia urnă, centrală. Prima echipă extrasă din această din urmă urnă va fi gazda jocului din cadrul primei manşe, programată în ziua de 15 noiembrie, iar cea de-a doua reprezentativă extrasă va găzdui manşa secundă, ce va avea loc la 19 noiembrie. (Antena3)
 
Singura bază de tratament din staţiunea balneară Ocna Sibiului a intrat în insolvenţă
Niciun turist nu se mai poate trata începând de astăzi în stațiunea balneară Ocna Sibiului, după ce singura bază de tratament, aparținând unui om de afaceri din Sibiu, Ilie Grădinar, a intrat în insolvență, fiind scoasă de vânzare, potrivit Danielei Vlad, Șeful Complexului Ocna Sibiului.
Complexul balnear a fost evaluat la 3,9 milioane de euro.
Din cele peste 30 de stațiuni balneo-climaterice din România, doar la Ocna Sibiului și la Sovata se tratează natural anumite afecțiuni reumatismale, dermatologice, dar mai ales ginecologice.
"Nu se mai poate face tratament iarna, în Ocna Sibiului, din cauză că noi am intrat în insolvență. Doar la noi și la Sovata se puteau trata natural unele afecțiuni ginecologice, pentru femei. Complexul se va vinde. A fost evaluat la 3,9 milioane de euro, însă valoarea reală e de 9 milioane de euro. Toată lumea intră în șomaj începând de azi, însă noi vrem să facem o conservare, rămânem trei care să ne ocupăm de complex. Practic, depindem de bancă, creditorul fiind BCR", a precizat reprezentanta Complexului Ocna Sibiului. (RTV)
 
Australia: Stare de urgenţă în statul New South Wales, afectat de incendii de proporţii
Pompierii australieni și-au sporit efectivele, duminică, pentru a face față incendiilor de proporţii survenite în regiunea Sydney. După două zile în care temperaturile au fost în scădere şi vântul mai slab, condiţiile meteo se vor deteriora din nou începând de duminică. Autorităţile au declarat stare de urgenţă în statul New South Wales.
Peste 200 de case au fost deja distruse de incendiile izbucnite de mai multe zile în statul New South Wales (sud-estul Australiei) și răspândite de vânt, potrivit BBC.AFP notează că alte 120 de case au fost afectate de flăcări în New South Wales.Regiunea Blue Mountains, situată la o sută kilometri vest de Sydney, este cel mai grav afectată de incendii. Autorităţile spun că se confruntă "cele mai periculoase condiţii" din ultimii 40 de ani. (TVR)
 
Oprescu, despre un posibil seism mare: Mi-e teama pentru oamenii care stau in cladirile vechi
Sorin Oprescu a declarat in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV ca ii este teama, in cazul unui seism de magnitudine mare, pentru "oamenii care stau in cladirile vechi" si care refuza sa fie facute lucrari de consolidare.
Edilul a subliniat ca, potrivit prevederilor legale in vigoare, nu are dreptul sa oblige bucurestenii sa accepte consolidarea locuintelor pe care le detin si sa se mute temporar din acestea, insa face demersuri la Guvern pentru modificarea legii.
"Stau pe capul Guvernului", a afirmat Oprescu.
Primarul general a precizat, in acelasi context, ca in Capitala au fost consolidate, in ultimii ani, 30 de cladiri cu risc seismic, care are au intre 160 si 180 de apartamente, iar alte 15 sunt "in lucru". (ProTV)
 
Condamnații prezintă cazul unui dintre cei mai cunoscuți hoți din România: A fost condamnat de 14 ori 
Cazul lui Lucian Marcel Ionaș, cunoscut drept ”Parfum”, un renumit hoț din România, a fost prezentat în cadrul emisiunii ”Condamnații” de pe B1 TV.
Bărbatul a fost încarcerat pentru prima dată la vârsta de 20 ani. A fost încarcerat în mai toate închisorile lui Ceaușescu și a fost bătut până la leșin, însă nu a renunțat niciodată la viciul său, hoția.
În lumea infractorilor este cunoscut drept ”Parfum” și se descrie ca fiind cel mai rafinat infractor din țară.
Lucian Marcel Ionaș a fost condamnat până acum de 14 ori. (B1TV)
 
Cutremur de 6,4 grade pe scara Richter în Mexic
Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs sâmbătă în largul coastei de vest a Mexicului, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), fără a fi semnalate pentru moment victime sau pagube materiale.Cutremurul s-a produs în Golful California, la ora locală 10.54 (20.54, ora României), la o adâncime de aproximativ 10 kilometri. Epicentrul seismului a fost situat la 74 de kilometri sud-vest de Etchoropo, în Mexic.Potrivit Pacific Tsunami Warning Center, cu sediul la Hawai, cutremurul nu a provocat un risc semnificativ de producere a unui tsunami. Totuşi, acest centru precizează că "seismele cu o astfel de magnitudine pot genera valuri seismice locale".(RealitateaTV)