Publicat: 1 Aprilie, 2012 - 19:00
Share

The Guardian: În România încă mai pot fi văzute monstruozităţi din perioada comunistă
Cotidianul britanic the Guardian a publicat un articol despre cele mai importante obiective turistice din România. Bucureştiul apare în ochii jurnaliştilor britanici ca un oraş într-o continuă modernizare, în care mai pot fi văzute însă "monstruozităţi din perioada comunistă", dar şi biserici medievale.
Cei de la the Guardian recomandă, de asemenea, turiştilor străini să viziteze Castelele Bran şi Peleş, dar şi mănăstirile din Bucovina.
Maramureşul şi oraşele Braşov, Sighişoara şi Sibiu se află pe lista obiectivelor menţionate de ziarul britanic.
În plus, the Guardian subliniază că Munţii Carpaţi sunt o alegere excelentă pentru călătorii cu bicicleta ori motocicleta. (Antena3)

Cum a încălcat legea cu NESIMŢIRE prefectul de Timiş, iar poliţiştii au fost pedepsiţi
Imaginile care surprind şirul de "haiducii rutiere" făcute pe drumurile publice de şoferul maşinii în care se afla prefectul de Timiş Mihai Bacală şi naşul acestuia, deputatul PDL Alin Popoviciu, au fost făcute publice. Maşina a fost oprită de un echipaj al Poliţiei Rutiere, iar agenţii au fost sfătuiţi să-şi dea demisia, iar unul dintre ei a fost chiar mutat la un post de Poliţie Rurală.
A fost nevoie să fie date publicităţii imaginile pentru a se demonstra că maşina prefectului de Timis Mircea Băcală a efectuat în trafic o depăşire periculoasă, în timp ce din sens opus venea o maşină. Pe imagini se poate vedea clar că tot şoferul care încalcă grav legea dă flashuri. Se poate vedea cum şoferul prefectului a depăşit pe linie dublă coloana de maşini şi nu o dată, ci de două ori.
În urma acestui eveniment, şoferul a refuzat să oprească la semnalul agenţilor de circulaţie, motiv pentru care a fost nevoie de o scurtă urmărire. Atunci când l-au legitimat pe şoferul maşinii, poliţiştii au văzut că în maşină se afla Băcală şi naşul său, Alin Popoviciu.
Şeful IPJ Timiş le-a reproşat agenţilor că au fost lipsiţi de orientare, iar unul dintre poliţişti a fost mutat la un post de Poliţie Rurală.
Din punct de vedere legal, şoferul ar trebui să meargă singur să-şi predea permisul la Poliţie.
Iniţia, prefectul a spus că nu-şi aminteşte, ulterior a revenit şi a spus că se afla în coloana oficială a ministrului Transposrturilor şi se grăbea să ajungă de la Făget la Timişoara. (RomaniaTV)


Germania măreşte salariile în sectorul public
În timp ce majoritatea guvernelor europene fac tăieri de cheltuieli, Germania măreşte salariile în sectorul public. Lefurile a două milioane de funcţionari vor creşte cu 6,3%. Majorarea se va face în etape, pe parcursul a doi ani.
Mai mult, angajaţii din aeroporturi vor primi şi o primă de 600 de euro. Toate aceste măsuri sunt rezultatul a patru runde de negocieri între sindicate şi executivul german. Creşterea lefurilor pune capăt valului de greve, care a dat peste cap sistemul de servicii din cea mai mare economie europeană. (TVR)


Romania, foarte aproape sa redevina "granarul" Europei. Suntem vice-campioni la porumb
Productia interna de cereale a crescut anul trecut cu 24,3%, la 20,78 milioane tone, de la 16,71 milioane tone in 2010.
Romania a ocupat locul 5 in Uniunea Europeana la productia de grau si locul 2, dupa Franta, la porumb, potrivit datelor anuntate de Institutul National de Statistica.
Suprafata cultivata cu cereale pentru boabe - grau, porumb, orz, orzoaica si ovaz - a crescut de la 5,04 milioae hactare in 2010 la 5,24 milioane hectare. Productia de grau a insumat 7,1 milioant tone, de la 5,81 milioane tone in 2010, obtinuta de pe o suprafata de 1,92 milioane ha, mai mica decat cea din anul trecedent, de 2,16 milioane ha.
Romania s-a situat astfel pe locul cinci in UE, atat din punct de vedere al suprafetei cultivate, cat si al productiei obtinute la grau, si pe locul noua din punct de vedere al randamentului. In ceea ce priveste porumbul boabe datele INS arata o productie de 11,6 milioane tone, de la putin peste 9 milioane tone in 2010, obtinuta de pe 2,6 milioane ha, de la 2,09 milioane ha cu un an in urma.
Romania s-a situat pe primul loc in UE dupa suprafata cultivata cu porumb, iar la productie ocupa locul al doilea, dupa Franta, datorita unui randament inferior. De altfel, randamentul la porumb realizat de Romania este mai mic decat al celorlalte tari din Uniune, noteaza INS. (ProTV)

 

Irinel Columbeanu riscă să fie executat silit pentru o datorie de 6.000 de euro
Irinel Columbeanu riscă să fie executat silit pentru o datorie de 6.000 de euro, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.
Se pare că omul de afaceri nu a plătit nici până astăzi reparaţiile unei maşini pe care a lovit-o în 2006, iar firma care deţine automobilul încearcă să-şi recupereze paguba prin blocarea conturilor omului de afaceri. (B1TV)

 

Interviu Nazare: UE ar putea finanţa utilajele pentru deszăpezire
Ministerul Transporturilor va aloca circa un miliard de lei pentru întreţinerea drumurilor naţionale din România în perioada 2012 - 2014, urmând ca Uniunea Europeană să finanţeze în principiu utilarea companiilor de autostrăzi şi căi ferate cu utilaje pentru deszăpezire.
Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a acordat, duminică, un interviu în care vorbeşte despre absorbţia fondurilor europene, dezvoltarea Gării de Nord şi a reţelei de metrou, subliniind că în februarie 2013 ar putea fi semnat contractul pentru magistrala de metrou către Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar şi despre Autostrada Transilvania şi privatizarea companiilor CFR Marfă şi TAROM. (The Money Channel)
 


Iancu (PSD): Dacă procurorul general nu se sesizează în cazul Cupru Min, facem comisie de anchetă
Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrie, i-a cerut procurorului general al României, duminică, să se autosesizeze în cazul Cupru Min, avertizând că altfel va fi organizată în parlament comisie de anchetă pe acest subiect.
"Aş vrea să o spun pentru toată presa aici de faţă că mă adresez procurorului general pentru a interveni imediat şi să deschidă anchetă în cazul Cupru Min, unde s-a dovedit că lucrurile s-au desfăşurat în condiţii de ilegalitate", a spus Iancu.
El a adăugat că procurorul general va scurta astfel "drumul unei eventuale comisii".
"Parchetul, după toate dezvăluirile apărute în presă, trebuie să se autosesizeze. Dacă nu, vom face noi anchetă şi vom proba ilegalităţile respective", a spus Iancu.
Firma canadiană Roman Copper Corp. a câştigat licitaţia pentru preluarea Cupru Min Abrud la preţul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei, de 57,3 milioane euro. Cupru Min deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României.(Realitatea TV)