Publicat: 13 Ianuarie, 2013 - 19:00

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:

Vânzările de smartphone-uri cu Windows se apropie de 1 milion de unităţi pe săptămână
Vânzările de smartphone-uri cu Windows Phone se apropie de 1 milion de unităţi pe săptămână, potrivit estimărilor Forbes, sistemul de operare propus de Microsoft reuşind să prindă viteză pe o piaţă dominată de Google şi Apple.
   
Deşi Microsoft nu a prezentat date referitor la vânzările Windows Phone din trimestrul al patrulea al anului trecut, cifrele din ultimele trei luni ale lui 2011 şi declaraţiile şefului Microsoft Steve Ballmer oferă indicii importante.
   
Astfel, Ballmer a declarat la începutul lunii ianuarie că Windows Phone se vinde de patru ori mai bine decât acum 12 luni.
   
Ulterior, la CES 2013, Ballmer a afirmat, în timpul unei apariţii surpriză la prezentarea susţinută de Qualcomm, că Windows Phone vinde de cinci ori mai multe unităţi decât în perioada similară a anului trecut.
   
Compania de cercetare Gartner estimează că în trimestrul al patrulea din 2011 s-au vândut 2,759 milioane de smartphone-uri Windows, în timp ce Canalys plasează cifra la 2,5 milioane unităţi. (Antena3)
  

Nostradamus a făcut o PREDICŢIE dezastruoasă pentru anul 2013
Am scăpat de sfârşitul lumii din 2012, însă în 2013 ne pasc alte pericole. Nostradamus ar fi prezis că în anul 2013 va începe cel de-al Treilea Război Mondial.
Înainte de izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial vor fi tentative de asasinate asupra a patru preşedinţi, iar acest lucru se va întâmpla în 2012-2013. Anul 2012 a trecut fără mari probleme, aşa că 2013 ar fi anul în care, potrivit nostradamus-predictions.org, ar trebui să se întâmple marele război.

Nostradamus s-a născut în Saint Remy de Provence, în sudul Franţei, pe 14 decembrie 1503. El a fost cunoscut sub numele de Michel de Nostredame. El a fost medic şi farmacist, însă celebritatea sa se datorează lucrării "Les propheties" (Profeţiile), în care se crede că ar fi prezis marile evenimente ale lumii. Lucrările lui sunt realizate din catrene, iar multe dintre ele au fost interpretate sau traduse greşit. (RTV)

 

Alina Mungiu: În spatele bătăliei din CSM sunt interesele politicienilor care vor imunitate
Noul an a început cu un scandal de proporţii în curtea magistraturii. Fitilul a fost aprins de alegerea unui procuror la şefia CSM, pentru prima dată în istoria Consiliului. Nemultumiţi, judecătorii au încercat s-o debarce chiar în aceeaşi zi pe noua şefă, Oana Schmidt Haineală. N-au reuşit şi tensiunea a crescut. Numai că nici procurorii nu au stat cu mâinile-n sân. S-au regrupat şi ei şi în proporţie de peste 90% o susţin pe Hăineală."Bătălia între judecători şi procurori este un pretext [..] În spate sunt interesele oamenilor politici care vor să controleze cine conduce Justiţia, ca să aibă ei imunitatea lor. Şi acest lucru ar trebui să-l înţeleagă magistraţii şi să-şi apere, în primul rând, autonomia lor de a lua aceste decizii. Şi să-şi dea seama că noi, practic, am avut nişte alegeri, foarte bine - avem o majoritate. Dar nu trebuie ca această majoritate politică să se reflecte ca o schimbare în justiţie, câtuşi de puţin. Justiţia trebuie să aibă ritmul ei paralel , complet paralel cu situaţia politică", a declarat Alina Mungiu la Ultima Ediţie pe TVR1. (TVR)
 

Un an de la naufragiul Costa Concordia. Familiile victimelor au aruncat flori in mare langa epava
Pe 13 ianuarie se implineste un an de la naufragiul vaporului Costa Concordia. Istoria transportului maritim a fost mereu presarata cu asemenea tragedii. In unele cazuri a existat un singur supravietuitor, alteori numarul victimelor a fost covarsitor.
Familiile victimelor naufragiului navei Costa Concordia au aruncat flori in mare in apropierea epavei pachebotului, duminica, pe insula Giglio, unde mai multe ceremonii incarcate de emotie vor comemora, pe durata intregii zile, un an de la tragedia din 13 ianuarie 2012, relateaza AFP. (ProTV)

Premierul Victor Ponta se va întâlni miercuri cu delegația FMI
Prim-ministrul Victor Ponta se va întâlni, miercuri, cu delegația FMI, care va sosi marți în România.

Vizita are loc pentru evaluarea acordului stand-by.

Ponta va discuta cu delegația Fondului Monetar Internațional problema bugetului pe 2013, cât și alte lucruri importante legate de economia României. (B1TV)

 

Filmul "Jurassic Park 4" va fi lansat în 2014
A patra parte a seriei de succes "Jurassic Park", produsă de celebrul Steven Spielberg, va fi lansată pe 13 iunie 2014 şi va fi filmată în versiune 3D.În decembrie 2011, Spielberg a declarat că filmul "Jurassic Park" ar fi perfect pentru o adaptare 3D. Spielberg a mai spus atunci că regizorul James Cameron a realizat "cel mai grozav 3D din istorie ("Avatar", n.r.)".

"Dacă urmăm principiile sale (ale lui James Cameron, n.r.), mai multe filme vor fi relansate în 3D, dar singurul film pe care sunt eu interesat să-l reiau este primul «Jurassic»", a spus Spielberg.

Adaptarea originală a romanului din 1900 al lui Michael Crichton, filmul "Jurassic Park" din 1993 a avut încasări de 915 milioane de dolari la nivel mondial şi două continuări: "Lumea dispărută: Jurassic Park/ The Lost World: Jurassic Park" (1997) şi "Jurassic Park III" (2001).

În ianuarie 2012, Spielberg a declarat că nu va regiza el "Jurassic Park 4", un nou film din franciza de succes aflat în pregătire, pe care însă îl va produce - alături de Frank Marshall -, aşa cum s-a întâmplat cu toate lungmetrajele seriei. Spielberg a regizat primele două părţi ale seriei, însă partea a treia a fost regizată de Joe Johnston. (RealitateaTV)