Publicat: 13 Mai, 2012 - 19:00
Share

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:   

CE de gimnastică: Larisa Iordache, medalie de aur la sol. Cătălina Ponor, pe locul 2
Larisa Iordache şi Cătălina Ponor au reuşit o nouă dublă pentru România la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles, clasându-se pe primele două locuri la sol.
 Cele două gimnaste au făcut schimb de poziţii faţă de finala de la bârnă, Larisa Iordache cucerind primul său titlu important la seniori, în timp ce Ponor s-a clasat pe locul 2.
De această dată, Cătălina Ponor a fost prima reprezentantă a ţării noastre care a intrat în concurs, obţinând pentru exerciţiul său 14,633.

Larisa Iordache a evoluat a şasea, reuşind un exerciţiu impecabil, pentru care arbitrii i-au acordat 15,233, notă cu care a depşit-o pe colega sa de echipă şi pe britanica Hannah Whelan, clasată pe locul 3 cu 14,533.

Astfel, România încheie Campioantele Europene de gimnastică cu un bilanţ remarcabil, elevele antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang cucerind patru din cele cinci medalii de aur puse în joc. (Antena3)

 

Sile Cămătaru, prins în Germania. Nuţu Cămătaru depistat lângă Bucureşti
Vasile Balint, cunoscut sub numele de Sile Cămătaru, a fost prins în Germania, în cadrul unui control de rutină în trafic, în prezent aflându-se în custodia autorităţilor. Despre Nuţu Cămătaru, poliţiştii susţin că au informaţii, însă nu au reuşit să-l găsească încă.
Nuţu Cămătaru ar fi fost localizat de poliţişti în Bucureşti şi urmează să fie prins, potrivit România TV.
 
IGPR a precizat că a primit o informare de la autorităţile germane privind prinderea lui Sile Cămătaru. El se află în acest moment în custodia autorităţilor de acolo. Interlopul a fost prins într-o localitate de lângă Nurnberg, sâmbătă noapte. Informaţia a fost confirmată de autorităţile române.
 
"Cu câteva minute în urmă, pe canalele de cooperare poliţienească internaţională s-a primit mesaj de depistare a celui în cauză. Mesajul e scurt, doar că e lângă o localitate de lângă Nurnberg. Nu am detalii...în jurul orei 2 noaptea", a declarat Adrian Dumitrescu, comisar sef Urmariri din cadrul IGPR, la România TV.
 
"În jurul orei 1:30 Vasile Balinţ a fost localizat la un filtru al poliţiei pe autostrada Frankfurt-Passau. Tot contextul ne duce cu gândul că a fost prins datorită acţiunii poliţieneşti. Atunci când vorbim de un filtru poliţienesc pe autostradă, nu putem vorbi de o predare. Acesta se deplasa cu alte trei persoane într-o maşină cu numărul de Germania", a declarat Marius Tache, purtătorul de cuvânt al IGPR. (RTV)

 

Traian Ungureanu: Guvernul Ponta - tranzitie spre panica financiara, spre caderea leului
Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a criticat, duminica, intr-o conferinta de presa, faptul ca Guvernul Ponta ataca institutiile si demonteaza reformele.
Traian Ungureanu a apreciat ca, in prima saptamana de la primirea votului in Parlament, executivul a facut "un pas hotarat inapoi".

El a sustinut, facand un bilant al guvernarii Ponta la o saptamana de la primirea votului de incredere in Parlament, ca atacul Guvernului asupra primariilor nu este impotriva primarilor, ci impotriva proiectelor lor si a nevoilor de fiecare zi ale comunitatilor locale.

"Tintele de atac ale lui Ponta nu apartin PDL. Nu ale noastre sunt institutiile, valorile, criteriile, bunurile castigate in atatia ani de schimbare, ci ale romanilor", a tinut sa precizeze europarlamentarul. (ProTV)

 

România a obținut 12 medalii la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles
Echipa de gimnastică a României și-a încheiat participarea la Campionatele Europene de la Bruxelles cu 12 medalii, dintre care patru de aur.

Larisa Iordache a reușit să cucerească aurul la sol, în timp ce Cătălina Ponor s-a clasat prima la bârnă. Sandra Izbașa a adus o altă medalie de aur României, la proba de sărituri.

Sandra a fost notată cu 14.900 la prima săritură şi cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur.

Titlul european pe echipe la senioare a revenit în panoplia României după 4 ani. Echipa de senioare a câştigat aurul european la aceeași competiție sportivă. Cu un total de 176.288 puncte, România a condus finala pe echipe de la un capăt la altul. (B1TV)

 

LARISA IORDACHE este surpriza echipei feminine de gimnastică. A cucerit două medalii de aur la Europene, ultimul concurs înainte de Jocurile Olimpice.
Larisa Iordache - aur, Cătălina Ponor - argint, în finală la sol la CE de gimnastică. Situaţie inversă la bîrnă: Cătălina Ponor- aur, Larisa Iordache-argint. Categoric, Larisa Iordache este noua stea a gimnasticii româneşti. Nadia Comăneci i-a intuit talentul încă înainte de Europene.

"Speranţe ne punem în Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa la medalii pe aparate, Larisa Iordache la individual compus şi echipa toată în concursul pe echipe. Întoarcerea Cătălinei Ponor a adus un aer proaspăt echipei, ea este dornică să arate unde suntem în momentul de faţă. Iar Larisa Iordache are talent, dar nu are multă experienţă deocamdată. Am văzut-o doar Larisa Iordache la American Cup în luna martie şi mi-a plăcut. Este bună, nu este fricoasă, nu intră în panică, iar asta e un lucru pozitiv", a spus Nadia Comăneci. (Realitatea)

 

România se numără printre ţările cu cel mai ridicat cost al benzinei din lume, în funcţie de puterea de cumpărare
România se numără printre ţările cu cel mai ridicat cost al benzinei din lume, calculat în funcţie de puterea de cumpărare, situându-se pe locul al şaptelea după ponderea costului unui galon de benzină în venitul mediu zilnic, potivit unui studiu Bloomberg pentru 55 de ţări.
 
În România, preţul unui galon (circa patru litri) de benzină premium este de 6,59 dolari, notează Bloomberg, în timp ce venitul mediu zilnic este de 26 de dolari. Astfel, este necesar un sfert din venitul mediu zilnic pentru achiziţia a circa patru litri de benzină, potrivit analizei, care nu include ţările foarte sărace, cu un venit pe cap de locuitor sub patru dolari pe zi.
 
În funcţie de preţul propriu-zis, România se află în partea a doua a clasamentului, pe locul 34.
 
Ţinând cont, însă, şi de salarii, România se plasează în clasamentul denumit "suferinţă la pompă" pe locul al şaptelea în rândul celor 55 de state. (The Money Channel)