Publicat: 27 Mai, 2012 - 19:00
Share

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:                             

Lucian Bute a pierdut centura IBF după cinci runde cu Froch, prin KO tehnic
Lucian Bute a suferit primul eșec din cariera profesionistă și a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie, după ce britanicul Carl Froch l-a învins prin KO tehnic în runda a cincea.

Bute își apărase de nouă ori centura pe care o câștigase în 2007, o dată în România și de opt ori în Canada, însă la primul meci pe teren ostil s-a văzut răpus de ”Cobra”. După un început mai bun de partidă, Lucian s-a văzut trimis în corzi, iar în runda a treia Froch s-a dezlănțuit. Şi runda a patra a aparţinut tot lui Froch, Bute încheind în corzi, după care arbitrul a decis să încheie lupta în runda a cincea, românul abia ținându-se de corzi.

Bute (32 ani) are 30 de victorii la profesionişti (24 prin KO) şi un eşec, în timp ce Froch (34 ani), fost campion mondial WBC la supermijlocie, are 29 victorii (20 prin KO) şi 2 înfrângeri. (Antena3.ro)

 

Franţa a concurat la Eurovision cu o melodie produsă de un român
Piesa "Echo (You And I)" este produsă de Keo.Solista franceză a cântat în finala Eurovision varianta compusă special pentru competiţie, dar mai există şi o variantă în care Keo cântă alături de Anggun şi în româneşte.Suedia este marea câştigătoare la ediţia din 2012 a Eurovisionului, desfăşurat sâmbătă seara pe scena Crystal Hall din Baku, Azerbaijdan, cu un total de 372 de puncte. Melodia "Euphoria" a lui Loreen s-a clasat pe prima poziţie a concursului Eurovision 2012. Înainte de ediţia din acest an, Suedia a câştigat ultima oară concursul în 1999.
 Pe locul doi s-a clasat Rusia, cu "Party for everybody" a Buranovskiye Babushki şi pe locul trei Serbia, cu piesa "Synonym" a lui Zeljko Joksimovic. (RTV)

 

Opt victime, în urma unui atac aerian al NATO în provincia afgană Paktia. Şase sunt copii
Oficialii provinciei spun că membrii familiei nu aveau nicio legătură cu talibanii sau cu alte grupuri teroriste. NATO spune că investighează incidentul.
Un atac aerian NATO a ucis, sâmbătă, opt membri ai unei familii, în provincia afgană de est a Paktia, în satul Suri Khail, din districtul Gurda Saria. Este vorba de şase copii şi de părinţii lor, informează BBC News.

Purtătorul de cuvânt al  administraţiei provinciei Paktia, Rohullah Samoon a declarat agenţiei de ştiri AFP: "A fost un atac aerian efectuat de către NATO. Acest om (tatăl copiilor, n.r.) nu a avut nici o legătură cu talibanii sau cu orice alt grup terorist".

Anterior, Alianţa anunţase că patru dintre soldaţii săi au murit, sâmbătă, în Afganistan, în atacuri cu bombă separate.

NATO nu a dat detalii cu privire la decesele celor patru soldaţi de sâmbătă şi nici nu a dezvăluit naţionalitatea victimelor.

Şi autorităţile de la Londra au anunţat, sâmbătă, moartea unui soldat britanic. Soldatul din Batalionul 1 "The Royal Welsh" era în patrulare în regiunea Nahr-e Saraj din provincia Helmand, când vehiculul său a fost lovit de o bombă. (TVR)

 

Oficial german: Nu vom turna bani in sacul fara fund al Greciei. Rabdarea noastra se epuizeaza
Germania "nu va turna bani in sacul fara fund al Greciei", iar rabdarea fata de statul elen se epuizeaza, inaintea noilor alegeri din iunie, a declarat un membru conservator al guvernului condus de cancelarul Angela Merkel.

Ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich a declarat publicatiei Leipziger Volkszeitung ca Germania, cea mai mare economie a Europei si cel mai mare contributor la eforturile de salvare, este gata sa sprijine Grecia sa se ajute singura, dar se asteapta ca autoritatile elene sa isi respecte obligatiile.

"Nu vrem sa turnam bani intr-un sac fara fund. Oricine vrea sa primeasca ajutor si solidaritate din partea noastra trebuie sa accepte ca asteptam din partea unei tari un anumit grad de seriozitate si de chibzuinta", a spus oficialul german.

Friedrich are de mult timp o atitudine dura fata de Grecia, iar in februarie a fost primul ministru german care a cerut deschis iesirea statului elen din zona euro. Comentariile sale par sa se adreseze germanilor tot mai ingrijorati de situatia din Grecia, dar vor redeschide probabil rani mai vechi in relatiile cu Atena. (ProTV)

 

PDL lansează în dezbatere publică proiectul reorganizării administrative în 14 regiuni
Deputatul PDL și candidat la CJ Sibiu, Cornel Știrbeț, lansează în dezbatere publică proiectul său de reorganizare administrativ-teritorială care prevede menținerea actualelor județe și formarea a 14 regiuni, precum și apariția districtelor.
Potrivit unui comunicat de presă remis NewsIn, Știrbeț propune ca regiunile să fie constituite din câte trei județe fiecare, cu excepția regiunii cu reședința în municipiul București. Astfel, teritoriul României se organizează în 14 regiuni: 1. regiunea cu reședința în municipiul București, alcătuită din municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov; 2.regiunea cu reședința în municipiul Arad, alcătuită din județele Arad, Gorj și Hunedoara; 3.regiunea cu reședința în municipiul Brașov, alcătuită din județele Brașov, Covasna și Harghita; 4.regiunea cu reședința în municipiul Cluj-Napoca, alcătuită din județele Bistrița Năsăud, Cluj, și Sălaj; 5.regiunea cu reședința în municipiul Craiova, alcătuită din județele Dolj, Olt și Vâlcea; 6.regiunea cu reședința în municipiul Constanța, alcătuită din județele Călărași, Constanța și Tulcea; 7.regiunea cu reședința în municipiul Galați, alcătuită din județele Brăila, Galați și Vrancea; 8.regiunea cu reședința în municipiul Iași, alcătuită din județele Bacău, Iași, și Vaslui; 9.regiunea cu reședința in municipiul Oradea, alcătuită din județele Maramureș, Bihor și Satu Mare; 10. regiunea cu reședința in municipiul Pitești, alcătuită din județele Argeș, Dâmbovița și Teleorman; 11. regiunea cu reședința in municipiul Ploiești, alcătuită din județele Buzău, Ialomița și Prahova; 12. regiunea cu reședința în municipiul Sibiu, alcătuită din județele , Alba, Mureș și Sibiu; 13. regiunea cu reședința în municipiul Suceava, alcătuită din județele Botoșani, Neamț și Suceava; 14. regiunea cu reședința în municipiul Timișoara, alcătuită din județele Caraș-Severin și Mehedinți și Timiș. (Realitatea)


Sebastien Loeb a câştigat Raliul Acropole
Pilotul Sebastian Loeb a reușit victoria în Raliul Acropole, a șasea etapă din Campionatul Mondial, desfășurat duminică, informează Sport24.

Loeb, la volanul unui Citroen DS3, a trecut linia de start cu 10 secunde înaintea coechipierului său, finlandezul Mikko Hirvonen.

Pe poziția a treia a ajuns finlandezul Jari-Matti Latvala, la volanul unui Ford.

În clasamentul piloţilor conduce Sebastien Loeb, cu 119 puncte, fiind urmat de Mikko Hirvonen, cu 89 de puncte, şi norvegianul Mads Ostberg, cu 80 de puncte. (B1TV)